*Nettavisen* Sport.

Kombinertgutta på enkeltrom

Kristian Hammer er småsjuk og kombinertgutta er innlosjert på hvert sitt rom i Ruhpolding.

02.01.06 15:58

- For å unngå at eventuell sjukdom skal spre seg, bor løperne på hvert sitt rom. Vi prøver å gjøre det slik i den grad det er mulig, og spesielt fremover mot OL er det viktig å ta hensyn, sier kombinertsjef Frode Moen til TV 2 Nettavisen.

Likevel kan det se ut til at en viss skade allerede er skjedd. Kristian Hammer sto over mandagens offisielle hopptrening i Ruhpolding på grunn av en forkjølelse. Petter Tande, som delte rom med Hammer i Oberhof i forrige uke, har føling med en gryende forkjølelse og sto over langrennsøkta mandag.

- Tar ingen sjanser
- Det er ikke alvorlig for noen av dem, men vi tar ingen sjanser så tett innpå OL. Ingen går hvis de ikke føler seg hundre prosent, fastslår Frode Moen.

Tande deltar etter all sannsynlighet i tirsdagens verdenscupsprint, mens Hammer er mer usikker.

Og mandagens hopptrening viste at Petter Tande akkurat nå er verdens beste kombinerthopper. Den unge trønderen var lengst og best i de to siste av tre omganger.

- Petter imponerer meg virkelig i bakken om dagen. Det er et skikkelig sugeføre her nede. Tidligere har det passet Petter dårlig, men akkurat nå ser det ikke ut til at noe stopper ham, sier en fornøyd Frode Moen.

Moan er med
Uansett er Magnus Moan det største norske håpet også i det andre rennet i den tyske kombinertuka, Tyskland Grand Prix. Moan ble nummer tre i det første rennet i Oberhof, bak Hannu Manninen og Ronny Ackermann.

For å klatre på seierspallen må imidlertid Moan heve seg ytterligere et hakk i bakken. Mandag presterte han et godt førstehopp, mens de to neste var under pari.

- Magnus er i bra slag. Men Manninen og Ackermann er de største favorittene, det er det ingen tvil om. De virker veldig sterke i øyeblikket, konstaterer Frode Moen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag