Kometen holder koken

Foto: Reuters/Scanpix

Vinterens store hoppkomet Johan Remen Evensen fortsetter å holde høyt nivå, selv på tampen av sesongen.

12.03.09 21:48

Lillehammer (ANB): Torsdag kveld imponerte han igjen da det handlet om kvalifisering til fredagens verdenscuprenn i den store OL-bakken på Lillehammer.

Med 133 meter var han nest best i kvalifiseringsomgangen – bare slått av polske Adam Malysz, som hoppet to meter lengre.

– Deilig å få til et godt skihopp igjen. Det har vært litt variabelt i det siste, men det har jo sannelig forholdene vært også, sier Remen Evensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Gleder seg til Vikersund
Han slo gjennom med dunder og brak da han fikk sjansen under verdenscuprennene i Trondheim i begynnelsen av desember. Siden har han vært fast inventar på det norske verdenscuplaget – med to pallplasseringer, foruten lagsølv i VM, som de store høydepunktene.

Nå samler han seg til en like sterk sesongavslutning på norsk snø – først på Lillehammer fredag og framfor alt i Vikersund til helga.

– Jeg gleder meg virkelig til de to rennene i Vikersund, sier 23-åringen, som liker seg bedre jo større bakkene blir. Det viste han ikke minst med sin 3. plass under skiflygingen i Oberstdorf i februar.

Utsatt på grunn av vind
Ingen av de forhåndskvalifiserte klarte heller å straffe Evensen under fredagens kvalifisering. Nærmest var verdenscuplederen Gregor Schlierenzauer med 132,5 meter. Anders Jacobsen landet på 129,5 og Anders Bardal på 123,5 meter.

– Helt OK. Men jeg håper det blir noe jevnere forhold under rennet fredag, sier Anders Jacobsen etter en vindfull hoppøkt på Lillehammer, der både prøvehoppingen og kvalifiseringen måtte utsettes til utpå kvelden.

– Selv var jeg nok ganske heldig med kvalifiseringshoppet mitt. Tre greie hopp lover bra for fredagens renn, konkluderer Jacobsen.

Seks av sju videre
Seks av de sju nordmennene kom gjennom nåløyet til fredagens renn. I tillegg til Evensen, Bardal og Jacobsen kan Roar Ljøkelsøy (125,5 meter), Tom Hilde (124) og Jon Aaraas (116) gjøre seg klare til start.

Den eneste nordmannen som måtte si takk for seg var Kim Rene Elverum Sorsell. Hans 107 meter lange svev var på langt nær nok til å kvalifisere seg. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hopp

Mest lest på Sport

Annonsebilag