CASTELLÓN (Nettavisen): Bare en knapp uke før mesterskapet i Spania kom beskjeden om av Stine Skogrand venter barn med sin kjæreste Eivind Tangen, og går med det glipp av VM.

Da var Skogrand allerede tatt ut i Thorir Hergeirssons tropp som skulle reise sørover.

- En del av jentene er jo i den alderen hvor det er naturlig å ønske seg barn, og det er veldig hyggelig at de er i de lykkelige omstendighetene. Samtidig trodde jo vi at det ikke kom til å skje før senere, innrømmer Hergeirsson til Nettavisen om den noe overraskende nyheten som kom forrige uke.

Les også: Danskene med klar beskjed om Norge. Nå kommer Hergeirsson med stikk tilbake

- Stort savn

Herning-Ikast-spilleren har vært en sentral brikke i det norske landslaget de siste årene, men Hergeirsson håper andre spiller vil tre frem i bergenserens fravær.

- Stine er en allroundspiller, som er en god forsvarsspiller og har styrke framover. Vi løser det innad i laget, med blant annet Moa (Högdahl) som vokser for hver kamp. Vi har forsvarskjemper i Veronica Kristiansen og Vilde Mortensen Ingstad som vil dekke det tapte, sier en klar landslagssjef til Nettavisen.

TV 2s håndballekspert Bent Svele mener det kan skape større problemer for Norge, enn det Hergeirsson er villig til å innrømme

- De blir svekket med Skogrand borte, i og med at beskjeden kom så tett opptil turneringen her. Jeg har heller ikke sett at det har kommet noen bekreftelse på at at Emilie Hovden er tatt inn i troppen, så jeg må jo si det er snedig at de ikke har funnet ut hva de vil ha ennå, sa Svele da Nettavisen intervjuet han onsdag kveld.

Les også: Grusomme scener i Danmarks VM-kamp: - Nei, nei, nei

Under torsdagens pressetreff fortalte Hergeirsson at samtlige i den norske troppen vil være med på benken, i åpningskampen mot Kasakhstan. Det vil dermed si at Storhamar-spiller Hovden kan få sin VM-debut.

- Stine Skogrand er jo en høyreback, kant og forsvarsspiller i én og samme spiller, mens Hovden er en ren høyrekant. Trenger de da enda en forsvarsspiller inn, eller hva gjør de? Det er et stort spenningsmoment her, sier han.

Og fortsetter:

- Totalt sett mener jeg vi er ganske svekket uten Skogrand i laget, som vil være et stort savn. Hun er en veldig god forsvarsspiller, som gir Nora frihet til å jobbe mest offensivt, som er en klar fordel, forteller eksperten.

- Min bedre halvdel

Nora Mørk er Norges største stjerne, og har hatt for vane å bidra mest offensivt i Hergeirssons lag. Nå kan det bli mer ansvar defensivt for Vipers-spilleren.

- Jeg er veldig glad på Skog sine vegne, men samtidig har hun vært min bedre halvdel de siste mesterskapene og stått ved siden av hverandre. Jeg har spilt begge veier i høst og opparbeidet meg et større repertoar i begge faser av spillet, sier målmaskinen til Nettavisen dagen før VM-åpningen mot Kasakhstan.

- Hvordan skal dere dekke det Skogrand ville gitt laget?

- Det er ikke bare jeg og Moa som må ta tak der, men jeg må være klar for å gjøre en jobb selv. Men det er ikke til å legge skjul på at Stine er bedre enn meg i forsvar, så vi må klarer å supplere opp for det tapet sammen

Les også: Slik spilles håndball-VM for kvinner 2021

Mørk har vært jobbet seg gjennom flere alvorlige skader i sin karriere, men tror ikke økt belastning vil være noe problem.

- Kroppen liker å spille håndball, og jeg er inne i en god periode. Det har hjulpet mye med en god del spilletid gjennom høsten her, så formen er veldig god, avslutter hun.

Holder fortsatt Norge som favoritt

Ole Erevik er enig med sin kollega i TV 2, men Viaplay-eksperten presiserer at andre lag lider av flere mangler.

- Det er absolutt en svekkelse for Norge at Stine Skogrand er ute, og gir Thorir og resten av trenerteamet store utfordringer når det kommer til det defensive. Man kan derfor si at det reduserer Norges gullsjanser. Det er et irriterende og stort tap, sier Erevik til Nettavisen.

Men poengterer at man fortsatt må regne de norske jentene som favoritter:

- Vi må ikke glemme at det er flere lag i dette mesterskapet som har skadeproblemer og forfall. Jeg mener derfor at man ikke nødvendigvis skal gi favorittstempelet til noen andre enn Norge.

Fredag morgen ble det klart at Malin Aune trer inn i den norske VM-troppen, og skal dermed konkurrere med Emilie Hovden og Marit Røsberg Jacobsen om den høyre kantrollen.

Norge spiller sin første kamp i VM fredag, og møter Kasakhstan i den spanske byen Castellón.