BODØ/OSLO (Nettavisen): Det ble bråk mellom støtteapparatet til Roma og Bodø/Glimt etter torsdagens oppgjør på Aspmyra i Conference League.

Dagen derpå slår flere italienske medier det fast at Glimt-trener Knutsen skal ha slått til Romas keepertrener Nuno Santos i ansiktet. Blant dem er Gazzetta dello Sport.

Også Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini anklager Knutsen for å ha angrepet Santos, men etter det Nettavisen erfarer skal Bodø/Glimt-leiren ha en helt annen versjon av det som har skjedd.

Kilder til Nettavisen opplyste fredag at Romas keepertrener skal ha ventet på Knutsen etter Glimt-trenerens pressekonferanse, hvorpå det skal ha oppstått en verbal konfrontasjon. Etter det Nettavisen kjenner til, skal Santos deretter ha tatt strupetak på Knutsen, som skal ha forsvart seg selv. Også VG erfarte det samme.

Det bekrefter nå klubben i pressemelding.

- Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Kjetil Knutsen i pressemeldingen.

Les også: Bodø/Glimt slår tilbake etter Roma-bråket

Tidligere landslagskaptein og Viaplay-ekspert Rune Bratseth synes det er synd at en slik hendelse overskygger en fantastisk sportslig prestasjon av Bodø/Glimt.

- Det er nitrist at det skjer, sier Bratseth til Nettavisen.

Eksperten er tydelig på at det er umulig for ham å felle noen dom over det som har skjedd, men stusser likevel over anklagene som har kommet mot Knutsen i etterkant.

- For meg så virker han som en rolig og avbalansert fyr. Jeg synes det høres veldig merkelig ut, forteller Bratseth.

Hareide: - Aldri opplevd lignende

Tidligere landslagstrener Åge Hareide reagerer på bråket som til dels startet allerede på sidelinjen under torsdagens oppgjør

- Det er litt spesielt. På internasjonalt nivå har man vanligvis benker som oppfører seg ålreit mot hverandre. Jeg har aldri opplevd noe lignende, selv ikke mot italienske lag, sier Hareide til Nettavisen.

Les også: Kameraet skulle vært skrudd av. Nå kan det bli avgjørende i Glimt-bråket

Også Hareide synes det er vanskelig å kommentere konkret hva som har skjedd mellom lagene i etterkant av oppgjøret på Aspmyra, men har liten tro på at Knutsen skal ha gått til noe angrep.

- Det er vanskelig for en utenforstående å vite hva som har skjedd. Det er to versjoner i saken, men heller ikke her har jeg opplevd noe lignende. Det er ingen som liker å tape, men de norske og utenlandske trenerne jeg har hatt med å gjøre har vært «korrekte». Jeg har liten tro på at Knutsen angrep keepertreneren, han er sindig og blir sjeldent opphisset. Jeg tror ikke på den italienske versjonen, forklarer Hareide.

- Han har neppe flydd på noen uprovosert

Også fotballekspert i TV2, Jesper Mathisen, stusser over anklagene.

- Slik jeg kjenner Knutsen, så har han neppe flydd på noen uprovosert. Det er nok flere skyldige og to sider i denne saken. Jeg tror dette er blåst litt opp, og neppe på grensen til noe slagsmål, sier Mathisen til Nettavisen.

Mathisen sier at om noen har vært borti hverandre så er ikke det som et «godt gammeldags slagsmål på byen». Mathisen tror heller ikke at konfrontasjonen etter kampen er noe som kan ha blitt planlagt fra Roma-benken.

- Slik som kampen ble, med at Roma ledet, keepertabbe, og at Bodø snur kampen helt på tampen, så forstår jeg at det kan koke på benken - det har vi sett før.

- At folk fra Roma har mistet fatningen, det tror jeg. At noen fra Bodø da kan ha blitt med på dansen kan jeg også tro på.

Roma-leirens versjon er altså at Knutsen gikk til angrep.

- Treneren deres angrep keepertreneren vår på en voldsom måte. Vi kom hit med all respekt, for dem og for kampen. Det som skjedde er en fornærmelse mot alle, mot Roma, mot oss og for motstanderen. Det er en skam, sa Roma-kaptein Pellegrini til Sky Italia torsdag.

Dårlige tapere

Fotballkommentator i Discovery Kenneth Fredheim har fulgt Bodø/Glimts suksess de siste årene. Han sier seg enig med Mathisen i at Knudtsen er «såpass rolig og rasjonell» at det må ha vært hett etter kampslutt for at Knudtsen skulle bli dratt inn i gemyttene. Etter gårsdagen syns Fredheim Mourinho og Pellegrini fremstår som dårlige tapere.

- De hadde ikke sett for seg det her i det hele tatt. Etter kampen klager de på været, underlaget, og med oppstyret fremstår de som smålige.

Tidligere har Knutsen rettet fokus mot «forskjellsbehandling» på sidelinjen under oppgjøret i Roma. Ifølge Knutsen fikk Roma-benken lov til å gjøre som de ville, mens Bodø-gjengen ble passet godt på av dommerne.

- Hendelsene etter kampen kan få konsekvenser. Er det mulig det blir forskjellsbehandling også her?

- I fotball som ellers i livet blir de største behandlet annerledes. Jeg håper UEFA er proffe og gjør en grundig undersøkelse, sier Fredheim.

Mourinho og hans trenerapparat var nokså ivrige på sidelinjen under kampen, og var flere ganger borte og pratet med både fjerdedommer og Knudtsen. Fredheim utelukker ikke at dette er planlagt spill fra Mourinhos side.

- Det kan man spekulere i. Det kan hende de gjør det for å ta bort fokus.

Mathisen sier at det at Roma-benken er «påskrudd» vitner om at de har respekt for og frykter Bodø/Glimt.

- Nå tror jeg Mourinho er ganske lei av Bodø/Glimt og kunstgresset. Det har blitt hans lille mareritt.

Mathisen forteller at han håper at fokuset rundt hendelsen ikke vedvarer, og at det heller kan bli rettet søkelys mot selve returoppgjøret i Roma.

- Når politiet har vært involvert så får forhåpentligvis de sannheten, så får vi andre vente og se.

Fredheim sier avslutningsvis at han ikke vil bli overrasket om Bodø/Glimt drar med seg et uavgjortresultat i returoppgjøret torsdag 14.mars, og dermed tar seg videre til semifinalene.