Erling Braut Haaland fikk en strålende start på karrieren i sin nye klubb da han scoret i debuten. I sin første tellende kamp gikk det derimot dårligere for den norske superspissen.

Den nye Manchester City-stjernen spilte hele finalekampen av Community Shield mot Liverpool, men slet med å finne veien til nettmaskene. Det hele kronet seg da han bommet på en gedigen mulighet helt på tampen.

I ettertid fikk Haaland garantert kjent på mediepresset i verdens største liga. Under Sky Sports-programmet The Overlap kommer den ikoniske duoen bestående av Jamie Carragher og Gary Neville med en liten advarsel før sesongen sparkes i gang.

– Jeg kan ikke se hvordan han skal bli noe annet enn en sensasjon, men det sa jeg også om Romelu Lukaku i Chelsea. Jeg trodde det var en «no-brainer». Det er en liten sjanse for at Haalands spillestil ikke passer City, eller at City ikke passer ham, sier Manchester United-legenden Gary Neville.

PS: Lukaku ble hentet fra Inter til Chelsea før forrige sesong for omtrent 1,2 milliarder kroner. Spissen ble ingen suksess, og ble denne sommeren sendt tilbake til den italienske klubben på lån.

Les også: Hevder City-ansatte ble overrasket over Haaland: – Veldig uvanlig

Hør Nettavisens fotballpodkast under:

– Blir dømt hver eneste uke

Under finaletapet mot Liverpool var det tydelig at stjernegalleriet til Manchester City ikke var helt samspilte offensivt med jærbuen på plass i laget. Carragher er usikker på om Haaland må tilpasse seg Manchester City, eller om det er laget som bør tilpasse seg etter nordmannens kvaliteter.

– Jeg hørte Pep Guardiola si at de ikke vil forandre seg. Jeg tror det er viktig at City tilpasser seg, for det man ikke vil er at Haaland, som alle andre City-spisser ville gjort, kun står foran mål og scorer tap-ins, sier han og peker på den enorme farten til Haaland.

– Så klart er han en strålende målscorer, men det er så mye mer ved Haaland med løpene og kraften, når man ser han på TV, så blir man målløs, legger han til.

Les også: Fortsatt ingen Premier League-enighet mellom TV-gigantene - rammer en halv million nordmenn

I et intervju med Sky Sports virker Haaland til å ha et avslappet forhold til mediestormen etter Liverpool-kampen.

– Man er en slags entertainer. Man blir dømt hver eneste uke for det man gjør på banen, og man må levere og gjøre sitt beste. For meg som spiss er det ikke noe jeg kan stresse med. Hvis man tenker for mye, kan man ende opp med å gjøre ting man ikke vil, forteller Haaland.

– Ingen «game changer»

Carragher erkjenner at Haaland er en solid signering for Manchester City, som er den største konkurrenten til Liverpool – klubben i hans hjerte.

– Jeg mener det er en strålende signering, ikke bare for Manchester City, men det er en strålende signering for Premier League. Man ser ofte at spillere av hans kaliber går til for eksempel Barcelona. Jeg tror nesten han er en spiller som blir omfavnet av alle, og at folk sier: «Wow, vi har Haaland i ligaen», mener den tidligere Liverpool-stopperen.

Forrige sesong endte med nok en ettpoengsthriller mellom Liverpool og Manchester City. Til slutt kunne de lyseblå juble i aller siste serierunde etter å ha snudd kampen mot Aston Villa.

Les også: Guardiola allerede «lei» av Haaland-spørsmål: – Jeg bryr meg ikke

Også i 2018/19-sesongen vant City serien med ett poeng foran Liverpool. Carragher tror ikke Haaland-signeringen vil tilføye flere poeng, og viser til den enorme poengfangsten City har hatt de foregående sesongene.

– Jeg tror ikke det er en «game changer» for Manchester City. Vil han gjøre de bedre eller annerledes? Han kommer til å score 25 til 30 mål, og kanskje mer så klart, men de har vunnet ligaen uten spiss. Det (å spille uten en ren spiss) gir de kanskje mer ball og mer kontroll, noe de kanskje har mindre av neste sesong, for det kan være et annerledes City, mener han.

– Er noen spørsmålstegn

Carragher påpeker i Haaland-diskusjonen at Manchester City spiller fotball på et helt annet teknisk nivå enn de andre topplagene i verden. Han mener de regjerende seriemesterne er ekstremt strukturert, tekniske og at de bruker mye tid på å bygge opp angrepene.

– Haaland kommer fra Bundesliga der det er mye kontringsfotball. Når man ser Haaland løpe, så tenker man «wow», man har sett videoene av ham. Det er ikke sikkert man ser det i City grunnet måten de spiller i, men som man kanskje ting man ville sett i et annet lag.

– Dette er ting som fascinerer og interesserer meg, det er noen spørsmålstegn rundt hvordan han vil passe inn i laget, men man kan ikke tvile på signeringen, mener Carragher.

Les også: Ødegaard avslører kuppforsøk: – Han bare lo

Gary Neville mener Manchester City hadde et behov for en ny spiss, til tross for at de vant Premier League forrige sesong. Selv om Sky Sports-eksperten sammenlignet Haaland med Lukaku, er han ikke i tvil om at kvalitetene til lagkameratene vil spille Haaland god.

– Den eneste risikoen rundt ham er skader, men jeg kan ikke se for meg at ting ikke funker, selv om jeg sa det samme om Lukaku.

Erling Braut Haalands første mulighet til å debutere i Premier League blir borte mot West Ham søndag. Nettavisen er på plass i Manchester og gir deg alt fra serieåpningen!

Vil du vinne en Messi-drakt? Bli med i konkurransen under: