Manchester City så ut til å ligge i førersetet om å signaturen til Cristiano Ronaldo, før byrival Manchester United kom på banen og sikret seg den 36 år gamle spissen fredag ettermiddag.

Den britiske avisen The Athletic kommer nå med nye detaljer rundt arbeidet Ole Gunnar Solskjær og resten av klubben la ned fra torsdag ettermiddag og utover fredagen.

Les også: Haaland matchvinner etter dramatiske sluttminutter

Flere involverte

For da nyhetene om at Ronaldo hadde kommet til enighet med City torsdag skal Solskjær ha tatt seg en prat med sine nærmeste i klubben, og visst at de måtte ta grep.

Solskjær skal blant annet ha ringt direktør Ed Woodward med ett mål for øyet: Å høre om Manchester United hadde mulighet til å lande en avtale. Der fikk nordmannen grønt lys, og Woodward skal deretter begynt forhandlingene med Juventus.

Samtidig har flere tidligere og nåværende United-spillere vært i kontakt med Ronaldo, deriblant Rio Ferdinand, for å overtale portugiseren om å komme til United - og ikke til City.

Sir Alex Ferguson skal også ha spilt en viktig rolle. Ved siden av telefonsamtaler med Ronaldo skriver The Athletic at skotten har et godt forhold til agenten Jorge Mendes, og at han brukte det til Uniteds fordel.

Les også: Ferdinand tok grep da han så Ronaldo-ryktene: - Fortell meg at du lyver

Ronaldo ga angivelig lovnaden om at han ville returnere til United fredag klokken 11.30 norsk tid. Derfor skal Solskjær og United tenkt at en avtale ville bli landet da nordmannen stilte til pressekonferanse noen timer senere og nærmest flørtet med Ronaldo om en overgang.

Det kunne han gjøre med god grunn. Like før klokken 18 kom bekreftelsen på at klubben hadde kommet til enighet med Juventus om en overgang. United betaler Torino-klubben 15 millioner euro her og nå, pluss 8 millioner euro i tilleggsklausuler.

Ronaldo binder seg til de røde djevlene for de neste to årene.

- Fortalte fredag at han skulle til City

The Athletic kommer imidlertid med flere detaljer.

Avisen skriver at agenten Mendes gjennom hele sommeren har prøvd å få Ronaldo til United, men at ledere i United har vært avventende da de skal ha trodd at Juventus nektet å selge.

Allerede for ti dager siden skal City blitt presentert muligheten for å signere Ronaldo, men da skal de lyseblå hatt fokus på Harry Kane, som senere bekreftet at han blir i Tottenham.

Tirsdag denne uken skal Mendes så ha vært i møter med representanter fra City, og samme kveld skal begge parter tenkt at Ronaldo ville returnere til Manchester - men til den lyseblå delen.

Så sent som fredag morgen skal også Ronaldo ha fortalt en lagkamerat i Juventus om at han forventet å dra til City, men utover formiddagen vendte altså den portugisiske stjernen nesen mot sin tidligere klubb.