Sommeren 2019 banket Arsenal nærmere 300 millioner kroner i bordet, og hentet Saint-Etiennes stortalent William Saliba.

Midtstopperen hadde imponert voldsomt i den franske toppdivisjonen, og kom til Emirates Stadium med et godt rykte på seg.

Tiden i London har derimot vært en skuffelse sett med Arsenal-øyne, i og med at 21-åringen har vært lånt ut de siste to sesongene.

Denne sesongen har Saliba bidratt stort for toppklubben Marseille, og er blant annet blitt nominert til «Årets unge spiller» i den franske toppdivisjonen.

Også Direktesport-kommentator Per-Jarle Heggelund har lagt merke til unggutten som er i forrykende form. Han og kommentatorkollega Robin Haugen finner også plass til Saliba i Nettavisens uhøytidelige kåring av sesongens lag i Frankrike.

- Marseille ville ikke vært det samme laget uten han i troppen, sier Heggelund under gjennomgangen av laget i Nettavisens sending som du kan se øverst i saken.

Les også: Premier League-koblet stjerne leverte igjen: - En grunn til at det pekes ut mot ham

Oppfordring til Arteta

Nå spekuleres det i franskmannens framtid, og hvor han kommer til å spille neste sesong. Han er foreløpig Arsenal-eiendom i to år til, men har fortsatt til gode å spille en tellende kamp for klubben.

- Saliba er en spiller som gjennomfører en hel kamp med 70 i puls, og har en veldig avslappet spillestil. Jeg håper, for Mikel Artetas del, at Arsenal tar han hjem og gir han en sjanse. Han er en utrolig god fotballspiller, er den klare beskjeden fra Heggelund.

Og blir komplementert av sin kollega Robin Haugen:

- Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at Arsenal har bruk for ham. Han er et fysisk monster. Roen med ball er en av kvalitetene som passer perfekt inn i Artetas spillestil. Han er sterk, har fart og løper opp så å si alle motstandere.

Les også: Trekkes fram som mulig Manchester United-kjøp: - Komplett

Nettavisen kåret nylig «Årets lag i Ligue 1», og det kan du se her:

Thierry Henry, Arsenal-legende og tidligere fransk landslagsspiller, var kritisk til hans tidligere klubb og hvordan de har behandlet Saliba.

- De har ikke engang gitt han en sjanse. Han dro før han hadde gjort en feil. Han fikk aldri muligheten til å kjempe om plassen på laget, men her (i Marseille) har han vært ekstraordinær, sa Henry til Prime Video tidligere denne uken.

- Sesongens bilde

Saliba ble premiert med landslagsuttak i mars, og var på banen i kampene mot Elfenbenkysten og Sør-Afrika. Dette sier han om sin egen framtid.

- Jeg ønsker å fullføre sesongen på en god måte, i tilfelle jeg ikke kommer tilbake hit. Jeg prøver å fokusere så lite som mulig på framtiden, og holder fokus på kampene. Jeg hadde vært fornøyd med å komme tilbake hit (Marseille) uansett. Det er min klubb, fortalte Saliba etter tapet mot Lyon tidligere denne måneden.

Les også: Slår knallhardt tilbake mot Messi-«hatet»: - Kan ikke snakke på den måten

Per-Jarle Heggelund har fulgt Ligue 1 tett denne sesongen, og husker spesielt én situasjon fra Arsenal-talentets år i Marseille.

Taklingen på PSG-stjernen Kylian Mbappé er nemlig noe han sent vil glemme.

- Han har sesongens bilde da han satt inn en susende takling på Kylian Mbappé, og moste han ned. Det var et fantastisk øyeblikk.

Situasjonen kan du se her:

- Når du klarer å stoppe Mbappé, da har du noe i deg altså, skyter Robin Haugen inn om samme situasjon.

Mandag spiller Arsenal, Salibas eiere, en viktig kamp for å holde liv i drømmen om Champions League-spill. Martin Ødegaard & Co tar turen til St. James Park og møter Newcastle.