ULLEVAAL STADION (Nettavisen): «Alle» snakket om serbernes fryktede spisspar Aleksandar Mitrović og Dušan Vlahović før kampen, og det var spissbamsene som scoret hvert sitt mål og sendte gjestene til nivå A i Nations League.

Den serbiske journalisten Veljko Ivanovic dekket kampen for den serbiske avisen Blic, og innrømmer at han stusset over hvor mye plass superstjernene fikk.

– Noe skjedde der, men jeg aner ikke hva. De har to strålende midtstoppere, men noe skjedde med dem, forteller han til Nettavisen.

Og fortsetter:

– De var muligens redde, men det går ikke på dette nivået. Jeg skjønner ikke hva som skjedde.

Les også: Ødegaard med innrømmelse etter nedturen

Dette sa Martin Ødegaard etter skuffelsen:

– For avhengige av Haaland

Ståle Solbakken & co. trengte ett poeng for å vinne gruppa, men maktet ikke å stoppe det serbiske godstoget. Ivanovic forteller at han forstår lite av hjemmelaget defensive tilnærming til kampen:

– Jeg forventet at de ville angripe mer, fordi Serbia er farlige. Derfor trodde jeg at Norge ville være mer fremoverlent, så det overrasket meg veldig i dag. 2–0 er overraskende, men at gjestene vinner er ingen overraskelse.

Vertene var fryktelig nære en drømmestart da Erling Braut Haaland kom alene med keeper etter 20 sekunder. Avslutningen ble reddet, og det tok nærmere 90 minutter før samme man fikk sin andre store mulighet, som endte med samme utfall.

– Føler du at Norge er for avhengige av Haaland?

– Ja, uten tvil. Jeg føler de er altfor avhengige av Haaland. Hele laget forventer at han skal score hver gang, og fikser tre poeng på egen hånd hver kamp. Han er en fantastisk fotballspiller, men han kan ikke gjør alt alene.

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Serbia

Nå blir det nivå A sammen med de andre europeiske kanonene for Serbia. Det mener Ivanovic er som forventet, med tanke på det man tenkte på forhånd.

– Utfallet i denne gruppen overrasker meg ikke, fordi Serbia er et lag som er kapable til å slå alle. Dette laget er fantastisk, og man har alltid en forventning om å vinne alle kamper, uansett motstand.

Skuffet Østigård: – Klarte aldri å finne ut av det

Leo Skiri Østigård hadde en tøff dag på jobben, og var tydelig preget i etterkant.

– Vi klarer aldri å finne ut av det. Stemningen var god før kampen, med så mange på tribunen og mye forventninger. Det er derfor svært skuffende at vi ikke klarer å levere, og det er nok mange som går skuffet hjem her i dag, sier en ærlig Napoli-midtstopper til Nettavisen.

– Hvordan var det å møte de to spissene på topp?

– De scoret jo et mål hver, som er alt for enkelt. Jeg synes vi sliter som lag, og går helt i lås. Jeg aner ikke hva som gjør at det skjer. De står veldig mann-mann, som gjør det vanskelig for oss.

Les også: Sjokktallene får Norge-profilen til å riste på hodet: – Veldig spesielt

– Vi kan ikke gjøre noe annet enn å tenke neste, men jeg synes det er vanskelig, for å være ærlig. Når vi har den kampen her til å ta et nytt steg, også er vi rett og slett ikke gode nok.

– Kunne du og Hanche-Olsen løst kampen på en annerledes måte?

– Hele laget kunne gjort mye annerledes, men vi slipper inn to enkle mål. Vi prøver å gjøre det vi klarer, men det holder ikke. Det er ikke godt nok. Vi klarer ikke å holde nivået oppe, som er elendig.

– Et hardt slag

Ståle Solbakken var skuffet, men også fattet når Nettavisen spør om troen på Norges videre prosjekt under hans ledelse.

– Det er jo tøft. Men det er ikke sånn at når vi går inn i denne gruppa her, at vi ikke skjønner at vi kan bli nummer én, to, tre eller fire. Det hadde vært en liten sensasjon om vi hadde blitt nummer én før gruppespillet begynte.

Les også: Norges U21-landslag tapte for Spania

– Men nå har vi hatt en matchball, og den hadde vi i dag, og en matchball på hjemmebane hvor vi kunne klart oss med uavgjort. Og den mislyktes vi i, og det er selvfølgelig et hardt slag.

– Hadde du sett for deg å miste gruppeseieren og ende i seeding-gruppe tre, før de to kampene?

– Jeg hadde ikke sett for meg at vi skulle tape i Slovenia, men at vi måtte være på vårt beste for å få poeng eller slå Serbia i dag, var vi veldig klar over, avslutter landslagssjefen.

Slik var kampen: