Erling Braut Haaland er for tiden ute med skade, men det stopper ikke spekulasjonene rundt nordmannens framtid. Det er ventet at spissen forlater Borussia Dortmund neste sommer, selv om det hevdes at tyskerne ønsker å beholde måltyven.

Haaland skal ha en klausul i kontrakten med Dortmund som gjør at han kan kjøpes fri for rundt 75 millioner euro neste år. Det er likevel ventet at prisen blir betydelig stivere, siden agenter og andre mellommenn trolig også skal ha en del av kaken.

Ifølge The Mirror kan totalpakken for Haaland med lønn og mellomlegg komme på rundt 265 millioner pund - rundt 3,2 milliarder norske kroner.

Sky Sports i Tyskland meldte nylig at den tyske klubben ønsker å tilby spissen en ny kontrakt for å fekte unna potensielle kjøpere, men mest sannsynlig har en rekke storklubber rundt om i Europa allerede posisjonert seg med tanke på et kjøp.

Les også: Bilde av Solskjær fjernet fra Old Trafford

Liverpool-melding: - Knusende

Manchester City, Chelsea, Barcelona, Manchester United PSG og Real Madrid er blant klubbene som er nevnt i forbindelse med Haaland. Fra tid til annen trekkes også Liverpool inn i spekulasjonene som en mulig klubb for goalgetteren.

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand, som nå er TV-ekspert, mener de røde fra Merseyside ville vært en svært spennende destinasjon for spissen.

- Jeg mener at Haaland passer bedre inn i andre lag enn Manchester City. Hadde jeg vært Liverpool, hadde jeg gitt alt for å hente ham nå, sier han ifølge The Mirror.

Les også: Klopp slår tilbake mot kritikken for «Afrika-utspillet»

- Skulle han ende opp i Liverpool, vil de ha en knusende angrepstrio. Jeg tror ikke det ville være vanskelig for Haaland å tilpasse seg Liverpools stil, mener Ferdinand.

Den tidligere midtstopperen mener det vil kreve langt mer tilpassing om nordmannen for eksempel velger å gå til pappa Alfies gamle klubb, Manchester City.

- Det er bare å se på Jack Grealish etter at han gikk til City. Han er en klassespiller, briljant og vi elsker alle å se ham spille, men han har slitt med å komme seg inn på laget i City. Svært få spillere tar det steget umiddelbart, sier Ferdinand.

Owen: - Usikker

Ekspertkollega Michael Owen, som har en fortid i både Liverpool og Manchester United, er på sin side ikke helt enig med Ferdinands Haaland-vurdering.

Les også: Klar tale om Pochettino: - Han må komme seg vekk

- Når Liverpool er på sitt beste, så etterlater de seg rom sentralt i angrepet. Roberto Firmino og Diogo Jota trekker ned for at de som spiller mer bredt i banen kan trekke innover. Jeg er usikker på om Mohamed Salah vil score like mange mål om han spiller sammen med Haaland i angrepet, sier den tidligere målmaskinen.

- Haaland er et utrolig talent, men for meg er Manchester City den mest sannsynlige klubben for ham. Når det gjelder United lurer jeg på om det kan være litt dårlig stemning mellom klubben og agenten hans, Mino Raiola. Det at faren hans ble skadet i møte med Roy Keane på Old Trafford er også en faktor, sier Owen.

Haaland står bokført med 70 mål på 69 kamper for Borussia Dortmund siden overgangen dit i januar 2020 og ryktene har florert i lang tid allerede.

Les også: Mener Ronaldo spolerte for Solskjær. Norsk ekspert er ikke like sikker

- Jeg tror ikke Manchester United er en bra match. Romelu Lukaku har nettopp gått til Chelsea og jeg er heller ikke sikker på om Liverpool er klubben for ham. For min del så er Manchester City den mest sannsynlige destinasjonen for ham, sier Owen.

Ute av Champions League

Med Haaland på skadelisten har Dortmund slitt i Champions League i høst og onsdag røk tyskerne 1-3 for Sporting og er dermed ute av dansen, allerede i gruppespillet.

Les også: Reagerer etter Solskjærs avskjedsintervju: - Pinlig

I den hjemlige ligaen henger imidlertid de signalgule bra med og etter 12 kamper har klubben plukket 27 poeng og ligger med det kun ett poeng bak Bayern München.