Etter en svak periode med kun to seirer på de seks siste kampene har kritikken mot Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær haglet fra flere kanter.

Spesielt journalister i flere av de engelske avisene har vært kritisk til nordmannen. Solskjærs taktiske evner og kampledelse er et tema som flere har tatt opp.

Da United-manageren valgte å la Cristiano Ronaldo starte på benken til ligakampen mot Everton, blusset debatten for alvor opp. Selv sir Alex Ferguson skal ha kommentert at det var et feil valg av Solskjær å benke superstjernen fra start.

Det er imidlertid ikke bare det éne valget som ligger bak kritikken. 48-åringen har fått pepper både for laguttak og taktiske valg ved flere anledninger denne sesongen.

Ogden: - Ingen stil eller filosofi

ESPN-journalist Mark Ogden er blant dem som mener nordmannen ikke er god nok på det taktiske og tror det kan bli hans bane i jobben som United-manager.

LES OGSÅ: Lineker med avsløringer om Ronaldo-overgangen: - Jeg legger alle kortene på bordet

- Oles kampledelse er dårlig, sier Ogden til Nettavisen.

- Det har vært så mange eksempler over de siste årene som viser dette - da han satte innpå Fred mot PSG, for eksempel og elendig forsvarsspill i kamper mot Basaksehir, Liverpool, Everton og mange flere, sier ESPN-journalisten videre.

Ogden legger ikke skjul på at han er generelt kritisk til Solskjær som manager i storklubben og mener laget mangler fasong og en tydelig plan.

- Det er åpenbart ingen spesifikk stil eller filosofi bak det Ole gjør. Taktisk er han så langt bak folk som Klopp, Guardiola og Tuchel, mener den profilerte journalisten.

United har fortsatt til gode å vinne et trofé under Solskjærs ledelse. Ogden tror ikke den tidligere spissen er mannen til å ta United tilbake til gamle høyder.

- Jeg tror ikke han har det som skal til for å føre United til suksess - og når de er kvitt ham - kommer han aldri til å få jobbe i Premier League igjen, sier han til Nettavisen.

Ogden mener kritikken som har kommet den siste tiden er berettiget.

- Jeg synes den kritikken han har fått den siste tiden er rettmessig. Han er manager i Manchester United og har ikke vunnet en tittel på tre sesonger.

Konkurranse: Vinn iPhone 13 Pro

Supporterleder reagerer

Dag Langerød er ansvarlig redaktør i Manchester Uniteds norske supporterklubb. Han reagerer på alle skriveriene den siste tiden og rister på hodet av mye som er skrevet.

- Jeg mener han får ekstra kritikk fordi han er Solskjær. Hadde det for eksempel vært Julian Nagelsmann, som snakkes om som den neste store manageren, hadde det nok vært annerledes. Når Solskjær snur kampbildet i en kamp, er det kanskje Mason Greenwood som får positiv omtale i media etterpå. Hadde de tapt den kampen, ville det vært Solskjær som hadde gjort noe galt, sier Langerød til Nettavisen.

- Mot Everton mener halvparten at det var feil å benke Ronaldo fra start og halvparten at det var feil å sette inn Ronaldo, siden Edinson Cavani var god. Det vil alltid være kritikk, noen ganger mot enkeltspillere, men alltid mot manageren.

LES OGSÅ: ESPN-profil med klar melding til Solskjær: - Slutt, du er ikke Mourinho

Han tror det sitter langt inne for engelsk presse å hylle nordmannen og mener mange av de engelske journalistene elsker å skrive kritisk om United-manageren.

- I Europa League-finalen mener mange at om han hadde satt inn Dean Henderson, så hadde de vunnet. Det er mange som mener, men ingen vet. De sier at han er en dårlig kampleder, men når det går bra får han ikke æren, da er det spillerne som er gode.

- Det har vært litt skuffende og lurvete innledningsvis i høst, men alt som er gjort fra Solskjær og teamet hans så langt er bra nok. Hadde han vunnet et seriegull, vunnet en finale eller vunnet alt i sesongstarten, hadde det nok vært en annen tro på ham. Men slik det er nå, så elsker de å skrive hvor dårlig han er, og det må han leve med.

Trekker fram to punkter

Langerød trekker fram to hovedpoenger i sitt forsvar av Solskjær. Det er første er at 48-åringen har stabilisert klubben i toppsjiktet av tabellen etter flere magre år med andre managere, det andre er at han har rustet opp spillertroppen betraktelig.

- De ble nummer to i Solskjærs andre hele sesong. Det ble scoret flere mål enn på lenge og de ledet ligaen 12. januar. Det at United leder ligaen så langt ut i sesongen har vel nesten ikke skjedd etter sir Alex Fergusons tid, mener Langerød.

Sist sesong ble United nummer to i Premier League. Sesongen før der igjen ble det en tredjeplass. Da Solskjær overtok i 2018 ble klubben til slutt nummer seks, men den perioden nordmannen ledet laget var United tredje beste poengsanker i ligaen.

Nå står United med 14 poeng etter sju kamper. Det er den beste starten klubben har hatt med Solskjær som manager. Forrige sesong sto de med ti på samme tidspunkt.

- Dette er fakta og det kan de ikke ta fra ham. Det er ikke noe krise for meg at de ligger på fjerdeplass nå, to poeng bak Chelsea som topper, selv om det har vært noen prestasjoner og resultater under pari tidlig i sesongen, mener Langerød.

LES OGSÅ: The Telegraph: Fem United-stjerner er misfornøyd med Solskjær

- Alt Solskjær har gjort fram til nå er bra nok for meg. De lå så langt bak de beste da han overtok og det å skulle konkurrere med de aller beste i toppen så raskt er nesten umulig etter den ryddeaksjonen som skulle til, sier United.no-redaktøren.

En rekke nye spillere har blitt hentet inn til klubben de siste sesongene. Folk som Harry Maguire, Bruno Fernandes, Jadon Sancho, Aaron Wan-Bissaka, Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani og Raphael Varane - for å nevne noen. Laget ser på papiret langt sterkere og mer ungdommelig ut nå, enn det Solskjær arvet fra José Mourinho.

- Samtidig som diverse folk også har utviklet seg, som for eksempel Mason Greenwood. Det gjør at fansen og eksperter for første gang på lenge har begynt å våge og tro på ligagull. Med det kommer også forventninger og de har ikke blitt innfridd i høst, det kan jeg være enig i, men vi må ikke glemme alt Solskjær har gjort.

- Det eneste vi hører

Supporterlederen mener det også er viktig å gjøre et poeng av at man sjelden ser konturene av et lags toppnivå etter de sju første rundene av sesongen. Tidligere år har United kommet sterkt utover høsten og vinteren, etter en litt treg start.

- Vi har sett tidligere at det United vi så i starten av sesongen, ikke er det samme laget som vi så senere. Jeg vet hvor mye de jobber med å finne den riktige balansen nå. Det er det eneste vi hører om. Vi skal ikke utelukke at United kommer til å spille bedre nå mot lag som Leicester, Liverpool og Manchester City. Da kan de stå litt lavere, la motstanderen spille sitt spill og gå på kontringer. Det har de taklet bra de siste årene.

Selv om Langerød ser mye positivt i dagens United-lag, så er han enig med de som mener at Solskjær fortsatt har til gode å bevise at han kan ta det siste steget opp der klubber som Liverpool og Manchester City tidvis har vært de siste årene. Begge de to klubbene har levert opp mot 100 poeng i Premier League på sitt aller beste.

- Så langt er toppnivået til Manchester United 74 poeng, forrige sesong. De tapte i tillegg noen viktige kamper mot slutten, som Europa League-finalen.

- Denne sesongen har de ikke vist det toppnivået enda, men det kan hende Solskjær klarer å sette sammen Sancho, Ronaldo, Rashford og den gjengen som han har jobbet med. Han fortjener den sjansen. Så, åpenbart, kan vi heller diskutere det om ting går til helvete etter ti kamper eller midt i sesongen. Det er det han bør måles på.

LES OGSÅ: United-stjernen viste tydelig misnøye med Solskjærs valg. Nå svarer nordmannen

- Det at de nå skal slakte Solskjær etter litt dårlig spill i en sesongstart der laget har tatt flere poeng innledningsvis enn tidligere og laget er bedre spiller for spiller, er for meg merkelig, sier Langerød, som også presiserer i intervjuet at det finnes mange eksempler på at Solskjær er en god taktiker og kan snu oppgjør med sin kampledelse:

- Litt usikker på det

- Jeg husker Solskjær tok med seg et ikke toppet United til Paris i fjor og vant 2-1, en fantastisk taktisk seier. Det var Solskjær mot Thomas Tuchel, det, minnes han.

Ifølge supporterlederen så er det ikke sikkert man får se Jürgen Klopp - og Pep Guardiola-fotball med Solskjær som manager, men han påpeker samtidig at det ikke nødvendigvis er slik at man må spille som Liverpool eller City for å få suksess.

LES OGSÅ: Uefa-rapport stiller Solskjær i dårlig lys: - Hardtslående kommentarer

- Det finnes mange eksempler på at Solskjær har endret kampbildet. Det eneste jeg er litt usikker på, er om den offensive friheten spillerne får, gjør det mulig å matche City og Liverpools veldig innarbeidede grunnspill, mener United.no-redaktøren.

- Men det er ikke slik at det kun er Peps eller Klopps stil man kan lykkes med.

Etter landslagsperioden venter en tøff rekke kamper for United. Da skal klubben møte Leicester (borte) Atalanta (hjemme), Liverpool (hjemme), Tottenham (borte), Atalanta (borte) og Manchester City (hjemme) i det som trolig blir seks tøffe dueller.