Gå til sidens hovedinnhold

Kommer med opplysninger om Ødegaards framtid: - Et hardt slag for Arteta

Sjansene er små for at Arsenal klarer å sikre seg Martin Ødegaard (22) på permanent basis, hevder velinformert journalist.

David Ornstein i The Athletic skriver tirsdag at Martin Ødegaard har vært Arsenals førsteprioritet på overgangsmarkedet denne sommeren, men at det nå tyder på at «The Gunners» ikke får napp på den norske landslagsspilleren.

Ødegaard har vært utlånt til Premier League-klubben siden januar og vist gode tendenser i enkelte kamper, men ifølge Ornstein er det ventet at 22-åringen returnerer til Real Madrid - klubben han har kontrakt med fram til 2023.

LES OGSÅ: Jamal (18) forbløffet allerede som sjuåring: - Har aldri sett noe slik

- Hardt slag for Arteta

The Athletic-journalisten skriver videre at Arsenal dermed må gjøre om på sommerplanene, selv om det fortsatt er et ønske om å signere en «10-er».

- Om Ødegaard blir værende i Spania, så er det et hardt slag for Mikel Arteta. Han er en stor beundrer av midtbanespilleren, skriver Ornstein om situasjonen.

Nordmannen fikk 20 kamper for Arsenal etter at han kom dit i januar på lån og han scoret to ganger i denne perioden.

- Arsenal er på jakt etter en offensiv midtbanespiller og selv om Ødegaard fortsatt er på blokka, er sjansene for å lande ham svært små, skriver Ornstein videre.

Ifølge nettstedet skal Real Madrid ha vært uvillig til å slippe Ødegaard på lån i januar, men gikk med på det da spilleren selv ba om å få dra ut. Det vil trolig kreve noe lignende fra 22-åringens side for at det skal bli en overgang i sommer.

LES OGSÅ: Eriksen med melding fra sykesengen

Den norske landslagsspilleren har to år igjen av kontrakten og ifølge Ornstein skal det ha vært forhandlinger om en forlengelse. Ødegaard ønsker imidlertid forsikringer om spilletid før han binder seg til den spanske klubben på en ny langtidskontrakt.

Selv om Real Madrid nylig ansatte Carlo Ancelotti som ny hovedtrener, mener Ornstein at Ødegaard er en del av klubbens planer for neste sesong.

Kobles med Anderlecht-spiller

Dermed må Premier League-klubben mest sannsynlig se seg om etter andre alternativer i den posisjonen.

Arsenal skal ha gjort et forsøk på å hente Emi Buendia fra Norwich, men han endte til slutt opp i Aston Villa. Real Betis' franske stjerne Nabil Fekir er en annen mann som har blitt koblet med klubben, men rapportene skal ikke stemme, ifølge The Athletic.

Emile Smith Rowe, som fikk et gjennombrudd for Arsenal sist sesong, blir også nevnt som et mulig alternativ i den offensive midtbanerollen neste sesong.

LES OGSÅ: EM-profilen hevdes å være Solskjærs våte drøm. Nå kommer ekspert med nedslående beskjed: - Det minsker muligheten for en overgang

I samme artikkel hevder den velinformerte journalisten at Arsenal jobber med å signere Ben White fra Brighton og midtbanespilleren Albert Sambi Lokonga fra belgiske Anderlecht. Klubben skal ha lagt inn et konkret bud på sistnevnte.

Budet på 21-åringen skal være på 15 millioner euro, men Anderlecht ser angivelig for seg å få nærmere 20 millioner euro for midtbanespilleren.