Ferguson var kjent for å være en manager som ikke var redd for å gi klar beskjed til spillerne sine, og en av hans merkevarer ble etter hvert den velkjente «hårføneren» som han ga spillerne i pausen om de ikke leverte varene.

En av Fergusons tidligere elever, Rio Ferdinand, har nå avslørt hvordan Ruud van Nistelrooy fikk kjenne på skotten sitt temperament etter et Manchester-derby i 2003.

Les også: Mener United-spillerne behandles som idioter: - Kjenner dem ikke igjen

Manchester-derby

Ferdinand signerte for Manchester United i juli 2002 fra Leeds, og fire måneder senere spilte han sitt første Manchester-derby.

Midtopperens første lokalderby ble ingen god opplevelse for de rødkledde, som tapte 3-1 på Maine Road, etter blant annet to mål av Shaun Goater.

Til tross for et surt nederlag mot byrivalen, var det ikke før etter kampen Ferdinand forstod hvor stor betydning lokalderbyet hadde.

- Det var det første derbyet jeg spilte, og øyeblikket jeg forstod hvor stort det var var i garderoben etterpå, sier han på sin YouTube-kanal, ifølge Daily Mail.

Les også: Keane sin slakt av United-stjerne skaper sterke reaksjoner: - Det er mobbing

- Han ødela han

Grunnen til det var noe spisstjernen van Nistelrooy gjorde.

- Vi gikk inn og manageren lukket igjen døra. Det var stille og så plutselig ble han rasende, sier Ferdinand, før han fortsetter:

- Ruud van Nistelrooy, som var Gud på den tiden, kom inn med en City-drakt i hendene sine og jeg husker Sir Alex Ferguson ble rasende på han. Han ødela han, og sa: «Hvis jeg noen gang ser noen av dere gå med en City-drakt igjen, vil du aldri spille for denne klubben», forteller Ferdinand.

Les også: Rundspilte Solskjærs menn. Nå kommer stjernen med en avsløring

Det øyeblikket glemmer Ferdinand aldri, og han lærte også noe svært viktig av den episoden.

- Det var sånn han var, han var bare gal. Det var da jeg satt der og tenkte: «Dette er en stor kamp, er det ikke?». Jeg skjønte det ikke før den kampen, men hver gang siden, uansett om du vinner eller taper, så visste jeg i uken som ledet opp til derbyet at det var alt eller ingenting, sier han.

Van Nistelrooy gjorde nok litt opp for seg da han scoret neste gang de to rivalene møttes, i en kamp som endte 1-1.

- Kan ikke gjenta hva han kalte meg

En annen person som nylig har åpnet opp om hvordan det var å forholde seg til Ferguson da han styrte Manchester United, er Tottenham-legenden Glenn Hoddle.

Fra 1996 til 1999 var han landslagssjef for England, noe som førte til at han ofte ble kontaktet av Ferguson. Den tidligere United-manageren ville nemlig ikke at spillerne hans skulle bli brukt for mye på landslaget.

Les også: Hevder United-spillerne er overrasket over Solskjærs valg i landslagspausen

- Oppførselen hans var uprofesjonell da vi snakket på telefon. Jeg hadde ikke tenkt å bruke spillerne, men jeg ville de skulle bli med fordi vi forberedte oss til VM, forteller Hoddle, ifølge Daily Mail.

Hoddle hevder at Ferguson ble rasende på han, selv om han sa han ikke skulle bruke United-spillerne.

- Men han gikk ikke med på det. Han var sint og raste, selv når jeg sa at jeg kom til å sende de tilbake når møtene var ute av veien. Jeg kan ikke gjenta hva han kalte meg. Jeg la bare telefonen fra meg. Han ringte tilbake for å be om unnskyldning, men han var ikke fornøyd, sier Hoddle.