RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommer nedturen for Odd?

Sist oppdatert:
Odd-Grenland har holdt seg unna nedrykkspøkelset i sine fem sesonger i Tippeligaen. Fjerdeplassen i fjor, var en flott prestasjon. Spørsmålet er om nedturen kommer i år.

Odd Grenlands spillerstall

Laget har ikke imponert i treningskampene, og viktige Edwin van Ankeren er borte. Jan Gunnar Solli forsvant midtveis i forrige sesong.

Mye kan tyde på at Odd får en mye vanskeligere sesong i år, i forhold til forrige sesong. Ikke minst fordi mange av motstanderne har styrket sine respektive staller klart fra i fjor. Odd-Grenland-trener Arne Sandstø mener også hans lag er står bedre rustet i år.

Endringer
- Vi står vel kanskje kvalitetsmessig som i fjor. Der blir det ikke så mange forskjeller. Men vi har fått noen forsterkninger som gjør at vi har økt konkurranse i troppen. I fjor var det ni faste hele veien. I år blir det litt annerledes.

- Også spillemessig blir det endring. Vi kommer til å komme mye hurtigere i angrep. Dette kommer vi til å ha mye mer fokus på. Vi skal gjøre oss mye mindre forutsigbare, sier Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Ikke enig
Han er ikke enig i vårt tips om en 11. plass på Odd-Grenland.

- Der tar dere skammelig feil. Men det blir veldig jevnt i år, og jeg kan tenke meg at vi blir plassert fordi et lag er nødt til å havne der også.

- Jeg tror det blir en veldig jevn Tippeliga i år. Men nykommerne må slite. Det begrunner jeg med at alle lagene som holdt kontrakten i Tippeligaen, fra Vålerenga op oppover, har forsterket ganske kraftig. Mens de to nykomlingene ikke har forsterket noe nevneverdig, sier Sandstø videre.

Mengde
Odd-Grenland har ikke de store resultatene å vise til i treningskampene. Men det bekymrer ikke treneren så veldig mye.

- Vi har ikke prestert i vinter. Men det gjorde vi heller ikke på samme tid i fjor. Vi har kjørt mye på mengde og ikke hatt så mye fokus på treningskampene. Det blir annerledes når serien tar til, sier han.

- Er det noen enkeltspiller som kommer til å sette preg på årets Tippeliga?

- Jeg tror nok en Brede Hangeland i Viking kan komme til å sette enda sterkere preg på serien enn i fjor.

- Hva med ditt eget lag? Spillere som vil prege året som kommer?

- Jeg håper at vi framstår enda mer som et lag enn i fjor. Av enkeltspillere så tror jeg Espen Hoff kan være med å prege. Dessuten tror jeg nok en Erik Holtan garantert vil vise seg fram i år også.

Nye spillere:
Morten Knutsen fra Rosenborg
Trond Viggo Toresen fra Pors Grenland
Oliver Occean fra Canada

Spillere i avgang:
Edwin van Ankeren til Tollnes
Thomas Røed til Pors Grenland

Plassering i fjor: Nummer 4

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere