RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX

Kommunen redder Tromsø

Nok en gang må folkevalgte politikere trå til for å redde en tippeligaklubb.

Tromsø kommune stemte onsdag fram rådmannens forslag, og dermed ser det ut til at Tromsø vil overleve som tippeligaklubb. Kommunen overtar 51 prosent av aksjene i Alfheim stadion II AS ved en kapitalforhøyelse på 13,7 millioner kroner, og går inn med Alfheim-eiendommen som tinginnskudd i selskapet.

- Det er viktig at kommunen hjelper til på den måten vi kan. Vi har ikke penger, men vi kan gå inn i selskapet med Alfheim-eiendommen som innskudd, sier Elisabeth Steen (Ap) til Bladet Tromsø.

- Gjør vi ikke dette, så vil ikke TIL få fornyet lisens og blir flyttet ned til 2. divisjon. Og vi må huske på at vi har garantert for 48 millioner kroner i lån, sier Steen videre.

Frp stemte mot forslaget, men det ble likevel vedtatt mot 12 stemmer.

- Det sitter langt inne i Høyre å være med på dette, men det er eneste måte å hjelpe TIL på. Nå spiller Høyre ballen over til styret i TIL og håper at vi nå får en fornuftig opptreden fra deres side, sier Gunnar Pedersen.

Tromsø gikk i 2008 med et underskudd på 16,5 millioner. I 2009 blir underskuddet trolig på 18 millioner kroner. Klubben er en av flere som har budsjettert med spillersalg etter at finanskrisen kom. Ifølge Bladet Tromsø budsjetterte klubben med 16,1 millioner i spillersalg i fjor og 15,1 millioner i år, mens salget faktisk vil ende på rundt 6,4 millioner for disse to årene.

Les også: - Trykker Tromsø egne penger?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere