Gå til sidens hovedinnhold

Kompany med drømmescoring da City tok et langt steg mot ligagull

Manchester City slet med å bryte ned Leicester før kaptein Vincent Kompany dro fram en helt spesiell scoring. Nå er Pep Guardiolas mannskap kun én seier unna en ny ligatittel.

MANCHESTER CITY - LEICESTER 1-0:

Leicester holdt heroisk unna for de regjerende seriemesterne i over 70 minutter før Kompany tok ansvar og helte kaldt blod i årene til Liverpool-fansen som ante en skrell som ville sørget for at initiativet om gullet ble snudd på hodet.

I mangel på spillalternativer gikk den belgiske kapteinen på skudd, og langskuddet føyk som et prosjektil inn i krysset bak en utspilt Kasper Schmeichel.

Det fikk blant andre fotballeksperten Gary Lineker til å dra fram superlativene.

Scoringen kunne knapt kommet på et bedre tidspunkt for midtstopperen som ikke er utpreget målfarlig utenfor motstanderlagets sekstenmeter:

Kelechi Iheanacho fikk en stor mulighet til å få heltestatus i Liverpool da han var helt fri i sluttminuttene, men spissens avslutning var alt for svak og forsvant utenfor.

Resultatet betyr at City nå har seriegullet i lomma før den siste serierunden. Laget har ett poeng ned til Liverpool, og møter Brighton i serieavslutningen, et Brighton-lag som ikke har noe å spille for etter at nedrykket ble avverget i helgen.

- Det var litt frustrasjon i dag, for alle ropte «ikke skyt! ikke skyt», og jeg kunne virkelig høre det, og det irriterte meg. Så jeg tenkte «vent nå litt». Jeg har ikke kommet så langt i karrieren for at unge spillere skal bestemme om jeg kan skyte eller ikke, så jeg tok det (skuddet), sier Kompany til Sky Sports etter kampen.

Tok kommando

City-laget tok grep om kampen fra første spark på ballen og presset Leicester langt bak i banen de første minuttene.

Det var imidlertid gjestene som fikk oppgjørets første mulighet da de kom på en sjelden visitt fremover etter åtte minutter.

En herlig pasning fra James Maddison fant høyreback Ricardo Pereira, som dro av Aymerick Laporte inne i feltet. Portugiserens avslutning ble imidlertid mesterlig blokkert av kaptein Vincent Kompany som ofret seg i skuddøyeblikket.

Pep Guardiolas mannskap forsøkte å svare umiddelbart, og unggutten Phil Foden fikk en god mulighet etter 11 minutter. Et glimrende gjennomspill av Laporte fikk midtbanespilleren, som forsøkte seg på en volley.

Forsøket gikk imidlertid rett på Kasper Schmeichel som skulle få nok å gjøre i løpet av omgangen.

Vertene strammet skruen utover i omgangen, og etter 32 minutter var Sergio Aguero kun noen centimetere unna å sende laget i føringen da han fikk hodet på et hjørnespark.

Argentinerens heading på første stolpe var nærmest perfekt, men ballen smalt i tverrliggeren før den spratt ned mot streken. Schmeichel fikk lynraskt opp en hånd og slått ballen unna, men kun et par minutter var det action foran dansken igjen.

David Silva kom til skudd i returrommet, men spanjolens forsøk snek seg gjennom hele feltet, før den igjen snek seg utenfor stolpen.

Stor Sterling-mulighet

Vertene fortsatte der de slapp etter hvilen, og koblet raskt et kraftig grep om kampen.

Leicester slet lenge med å komme seg over midtbanen, og Sterling fikk en gyllen mulighet til å sende hjemmelaget foran etter 53 minutter.

En crosspasning fra Kyle Walker fant David Silva, som vant duellen med Pereira. Inne foran mål ventet Sterling, men engelskmannen kom ikke ordentlig over ballen og headet over fra kloss hold.

Like etter var det Ilkay Gündogan sin tur. Tyskeren fikk ballen i returrommet og gikk på skudd, men avslutningen snek seg utenfor Schmeichels stolpe.

Noen minutter senere kom gjestene til en svært sjelden mulighet da midtstopper Harry Maguire tok med seg ballen over halve banen. Midtstopperen spilte til slutt fri Maddison i returrommet, men playmakerens skuddforsøk gikk til side for mål.

Liverpool-fans som fulgte nøye med kampen begynte å ane en utstrakt hånd fra Leicester-manager Brendan Rodgers da Kompany fant ut at nok fikk være nok.

Stopperveteranens avslutning dundret i nettmaskene og sørget for etterlengtet jubel på Etihad.

Leicester forsøkte å løfte spillet etter baklengsmålet, men var i realiteten sjanseløse mot de lyseblå fra Manchester.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?