MARBELLA (Nettavisen): Grimstad-klubben Jerv er inne i sine siste dager på treningsleir i spanske Marbella, som ett av få gjenværende norske lag.

Laget har som vanlig hatt flere utskiftinger og spillere med gode utenlandske CV-er har kommet inn.

En som derimot er med etter nedrykket fra Eliteserien er den tidligere U-landslagsstopperen Erik Tobias Sandberg. Han kan fortelle om en heltent gjeng som vil opp igjen.

– Vi er en gruppe nå som passer veldig godt sammen, og som har en herlig kjemi utenfor banen også. Det tror jeg vil hjelpe mye for å oppnå suksess i år, sier han til Nettavisen, som møter 23-åringen i lobbyen på Jervs spillerhotell.

Se Jerv mot spanske La Balona hos Nettavisen og Direktesport fra 12:00!

Gyllen generasjon

Det ble en tøff sesong på øverste nivå for både Sandberg og resten av laget. Det har også har vært kjenningsmelodien for det tidligere stortalentet de siste årene av karrieren.

Han gikk gradene i Lillestrøm, og var tidlig en viktig del av 2000-årgangen på ulike U-landslag for Norge. Der spilte han blant annet med kompisene Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen og Erik Botheim.

Alle spiller nå i hver sin klubb i en europeisk toppliga, mens Erik forbereder seg til en ny sesong på nivå to i Norge. Han innrømmer at det ikke har gått helt som forventet:

– Først og fremst er det utrolig gøy å følge med på det gutta gjør, for vi var en skikkelig god gjeng. Vi er gode venner, så det handler ikke om at jeg sitter her og ikke ønsker de suksess. Samtidig må jo jeg gå litt i meg selv også, for jeg var jo på det samme nivået for noe år tilbake i tid. Nå er det på tide at jeg tar steget også.

Han var på banen i 26 kamper for Grimstad-laget i fjorårets Eliteserien, men har ikke helt klart å få sitt store gjennombrudd.

– Det er noe uforløst, men jeg føler at jeg ligger helt i skorpa og har det som skal til for å ta det neste steget nå. Vi trenger en forsvarssjef, og jeg har nå et mål om å ta den rollen. For plutselig løsner det skikkelig.

Uenig med Haaland-kritikk

Sandberg var selv forsvarssjefen på Norges yngre landslag, men det var spesielt offensivt det virkelig blomstret for den årgangen. Noe overraskende har utviklingen vært på midtstopperen.

– Det er liten tvil om at de tre hadde noe spesielt fra starten av landslagskarrieren, men at én av dem skulle bli verdens beste spiss, hadde man jo selvfølgelig ikke trodd. Vi gjorde det jo godt internasjonalt, men at Erling skulle bli så god var aldri i tankene, forteller han.

Og legger raskt til:

– Han har derimot lagt ned en helt vill jobb, som gjør det mindre overraskende at han har fått det til så godt.

Erik var med da Braut Haaland signerte kontrakten med Borussia Dortmund, men har ennå ikke fått mulighet til å se kompisen på Etihad Stadium. Noe som er ekstra surt, i og med at han har vært Manchester City-fan store deler av livet.

– Det er jo mildt sagt spesielt å holde med Manchester City og at kompisen din er den store stjernen på det laget. Det blir jo egentlig ikke noe bedre enn det som en fotballsupporter.

Med en fullpakket fotballkalender for begge to, blir det en samtale her og der når tiden strekker til.

– Erling er jo en travel mann, og en spiller som må håndtere mye oppmerksomhet. Det er viktig å ikke plage han for mye, sier han og ler.

Den siste tiden har det vært flere diskusjoner rundt Haaland og hans posisjon i Manchester City. Sky Sports-ekspert Jamie Carragher mente blant annet at nordmannen har valgt feil klubb. Det får derimot kompisen til å riste på hodet:

– Jeg mener jo at det er helt feil, for det er ingen tvil om at Erling passer perfekt i Manchester City. Det er spesielt at han kan få kritikk med det han har levert så langt, under verdens beste manager. Han kommer bare til å bli bedre, så det skjønner jeg ingenting av.

Kommer med stikk til rivalen

Manchester City kjemper en innbitt kamp om ligagullet i England, noe Jerv og Sandberg også er en av favorittene til å gjøre i årets Obos-ligaen.

– Jeg mener vi har et bedre lag nå, enn det laget vi rykket opp med for to år siden. Vi stiller med et helt annet grunnlag nå, etter én sesong på øverste nivå.

– Dere har med andre en klar målsetting?

– Vi skal helt klart være med å kjempe om det opprykket. Jerv har kommet for å være et lag å regne med i kampen om spill på det øverste nivået i Norge.

Han tror, som veldig mange andre, at det vil bli en svært jevn sesong, men at det er noen lag som skiller seg litt ut. Sandberg passer samtidig på å sende et lite stikk til rivalene i Kristiansand:

– Kristiansund vil naturligvis være der oppe, også tror jeg Fredrikstad vil bite godt fra seg. Start må jo virkelig få til noe snart, for det er pinlig for lite man har fått ut av de ressursene der. Det vil sikkert være flere lag som kjemper også, men vi skal være med i diskusjonen, avslutter han.

Onsdag spiller Jerv sin siste treningskamp i Marbella, og skal bryne seg på det spanske nivå tre-laget La Balona. Kampen ser du naturligvis hos Nettavisen og Direktesport fra 12:00!