Komplett billett-kaos

Foto: (Alle foto: Sturla Johannessen/Nettavisen)

Det hersket kaotiske tilstander i Bergen da billettene til «seriefinalen» Brann - Rosenborg ble lagt ut.

03.10.06 16:22

BERGEN SENTRUM (Nettavisen): «Hele» Bergen vil se Brann mot Rosenborg på Brann Stadion 22. oktober.

Tirsdag klokken 10 ble totalt 5000 tilgjengelige billetter - av disse er 1500 sitteplasser - lagt ut for salg på Billettluka.no, hos Narvesen, 7Eleven, Mix Minde, Brannbutikken på Galleriet og Brann.no.

Kaotiske tilstander
Det endte i fullstendig kaotiske tilstander.

Nettsiden til Billettluka.no krasjet fullstendig og hos Narvesen-kioskene var det umulig å få ut billettene.

Brann-fansen som hadde stilt seg i kø utenfor Narvesen-kioskene fra tidlig om formiddagen kastet med andre ord bort tiden.

Den eneste plassen det var mulig å sikre seg billetter var på Branns egen butikk på Galleriet.

Klokken 13.30 var alle billettene utsolgt.

- Nå er vi helt utsolgt. De siste billettene ble revet bort rundt klokken halv to, sier billettansvarlig i Brann, Anders Tøsse, til Nettavisen.

Camilla Eia var blant de heldige som skaffet seg billetter.

- Vi har vært så heldige å få billetter, hele seks stykker. De fikk vi tak i på Brann-butikken på Galleriet. Men nå forsøker vi å få tak i flere, sier Camilla Eia, som prøvde lykken ved Narvesen-kiosken på Torgalmenningen.

- Vi var veldig heldige som fikk billetter, for her på Narvesen er det ikke mulig å få dem ut, fortsetter hun.

Sitteplassene utsolgt
Én drøy time etter at billettene ble lagt ut for salg var samtlige 3500 sitteplasser utsolgt. Og de gjenstående ståplassene til seriefinalen ble revet bort fortløpende.

- Jeg fikk kjøpt 12 billetter. Det har vært en enorm stor pågang og vi var svært heldige som fikk kjøpt billetter, sier en svært lykkelig Ole Vidar Moberg til Nettavisen utenfor Brann-butikken på Galleriet kjøpesenter.

- Dette er jo en kamp vi bare må se. Vinner Brann mot Lyn vil hele Bergen være i fyr og flammer under Rosenborg-kampen, sier han videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bakerst i køen utenfor Brann-butikken treffer Nettavisen Morten Austberg. Han er ikke akkurat nevneverdig optimist med tanke på å se oppgjøret som blir betegnet «som tidenes kamp i Bergen» live på Brann Stadion.

- Jeg tror ikke det ser veldig lyst ut akkurat nå. Billettluka og på Branns hjemmesider var det umulig å kjøpe billetter, så nå prøver jeg meg her som en siste utvei. Jeg håper å få kjøpt billetter til meg selv, min bror og far, sier han.

- Vinner vi mot RBK er gullet vårt!
Men rister oppgitt på hodet når han ser den flere titalls meter lange køen utenfor butikken. Ved 11-tiden var nærmere 100 personer foran ham i køen.

- Får jeg billett her så er jeg virkelig heldig. Det er en kamp jeg bare må se på Stadion. Vinner Brann mot Rosenborg er jo gullet vårt, mener han.

Brann har satt stopp på 18.000 tilskuere til oppgjøret mot Rosenborg.

Klubben solgte før sesongen 11.500 sesongkort.

Neste sesong vil tilskuerkapasiteten på Brann Stadion bli 20.000.

Klikk på bildet for å forstørre.

PS: 150 heldige Brann-fans fikk kjøpt billetter til RBK-kampen allerede mandag kveld. Ifølge Hans Lokøy i Brann skyldes dette en «systemfeil».

- Mellom 100 og 150 billetter ble solgt på Narvesen i Åsane og i en annen kiosk, bekrefter Branns informasjonsansvarlige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.