Etter en horribel sesong rykket Bordeaux nylig ned fra Ligue 1. Skuffelsen skulle imidlertid ikke stoppe der.

Denne uken kom nyheten om at klubben er flyttet ned ytterligere en divisjon på grunn av økonomiske uregelmessigheter og de må neste sesong spille på nivå tre.

Det er selvsagt svært tunge nyheter for klubben, men også for norske Stian Gregersen. Midtstopperen, som var i den norske landslagstroppen så sent som i mars, må med stor sannsynlighet finne seg ny arbeidsgiver.

Bordeaux melder på sitt nettsted at de anker avgjørelsen, som beskrives som «brutal».

Les også: Pogba kommer med flere sjokkuttalelser mot United i ny dokumentar

– Kan takke seg selv

Jeremy Smith følger fransk fotball svært tett for blant andre Get French Football News, og omtaler situasjonen i klubben som «trist».

Han ante imidlertid hvor ille det kunne gå da klubben ble kjøpt opp av amerikanske eiere som ikke var interessert i fotball, og illustrerer eiernes manglende interesse for klubben på følgende måte.

– De hadde en reklamebrosjyre om klubben hvor de hadde lagt på bilde av arenaen til Toulouse fremfor deres egen, sier han til Nettavisen.

Skjør økonomi kombinert med dårlige sportslige avgjørelser fra trenerbenken gjorde at nedrykk fra Ligue 1 ble uunngåelig, ifølge Smith.

Robin Haugen, som kommenterer Ligue 1 for Direktesport og Nettavisen, istemmer Smith.

– Det er først og fremst veldig trist at en så stor og tradisjonsrik klubb ender opp sånn. Men de kan jo takke seg selv. Det er jo dårlig økonomi og dårlig styring over tid som har gjort at det har blitt sånn, sier han til Nettavisen.

Nå håper Smith den tradisjonsrike klubben unngår å bli satt under administrasjon etter degraderingen til nivå tre.

– Jeg håper Gérard Lopez (klubbpresident, red. anm) klarer å få noen lokale til å investere i klubben, og at han kanskje selger noen av de beste spillerne.

Les også: Sesongkortet: Viking-profilen fikk ham til å sperre opp øynene: - Helt sykt!

– Han er nødt til å komme seg bort

Haugen er også klinkende klar på at degraderingen er svært dårlig nytt for Gregersen.

– Han er nødt til å komme seg bort hvis han skal ha noe som helst ambisjoner om å komme tilbake i landslagstroppen. Det ser ut som det er en lang vei, så han er nødt til å komme seg bort derfra, sier han.

27-åringen signerte for Bordeaux 31. august i fjor, men fikk i likhet med lagkameratene sine en tung sesong. Bordeaux slapp inn hele 91 mål, flest av alle lagene i topp fem-ligaene.

Haugen tror den horrible statistikken kan gjøre det vanskelig for Gregersen å finne seg en ny klubb i Ligue 1.

– Jeg tror de (klubbene) vegrer seg litt mot det. Det tror jeg absolutt. At forsvarsspillere derfra blir mindre aktuelle er det ikke noe tvil om, men det kan jo være det er noen lag som har bruk for han, sier han.

Les også: Reagerer på oppsiktsvekkende samtale: – Det er så merkelig

Storsalg til liten nytte

Bordeaux har en stolt tradisjon for å utvikle spillere som senere blomstrer i de største klubbene i Europa, og både Aurelien Tchouameni, som nylig ble solgt til Real Madrid i en avtale verdt opp mot 100 millioner euro, og Sevilla-stjernen Jules Koundé har tidligere spilt i klubben fra vinbyen.

Det betyr imidlertid ikke at storsalg av de to tidligere Bordeaux-stjernene gir klingende mynt i kassa.

– Lopez håper også å reforhandle om den latterlige avtalen som ble gjort så all videresalgsverdi for Tchouameni og Koundé, om han forsvinner, går til de tidligere eierne fremfor klubben. Om de ikke når fram med den appellen, er de i seriøs trøbbel. Om de lykkes, noe jeg tror mange i Frankrike håper de gjør, vil den økonomiske situasjonen sammenlignet med de andre Ligue 2-lagene gjøre at de vil være en av favorittene til å rykke opp igjen, avslutter Smith.