Saken oppdateres!

Nettavisen meldte søndag at Sarpsborg 08 hadde akseptert et bud på Mali-spissen fra den franske klubben Lorient. Mandag kveld kunne Nettavisen opplyse om at 22-åringen var klar for Ligue 1-klubben etter at han bestod den medisinske testen i Frankrike.

En drøy time før midnatt bekrefter også klubbene overgangen.

Etter det Nettavisen kjenner til skal totalrammen på budet som Sarpsborg 08 har godtatt være på solide 40 millioner kroner. Dette inkluderer bonuser. Sarpsborg vil med andre tjene gode penger på Koné, som kom til klubben for bare ett år siden.

Sportssjef Thomas Berntsen forteller at salget er ny rekord for Sarpsborg 08.

– Vi kommenterer aldri summer, men det er vårt største salg som klubb. Det har vært en fascinerende reise for Ibrahima – fra å sitte på benken i Haugesund på denne tiden i fjor til suksess i Sarpsborg 08 og for Mali, til nå å være solgt til Frankrike, sier Berntsen.

– På dager som dette er det lov å klappe seg selv på skuldra som klubb. I sommer valgte vi å ikke selge, men nå var timingen rett for både spiller og klubb. Dette er vårt største salg og det skal vi være stolte av. Det viser at veien fortsatt er kort fra Sarpsborg stadion til spill ute i de større ligaene i Europa, fortsetter Berntsen.

Lorient ligger nest sist på tabellen i Ligue 1, har scoret færrest mål av samtlige klubber i den franske toppdivisjonen og står i fare for å rykke ned.

Avgjørende scoring

Koné scoret tre ganger for Mali, alle på straffespark, under afrikamesterskapet i Kamerun nylig. Med det var han en helt avgjørende bidragsyter til at Mali gikk videre som gruppevinner.

22-åringens og landslagskollegene hans forsvant likevel ut i åttedelsfinalen av turneringen onsdag.

Det skjedde på grunn av et 0-0-resultat og 5-6-tap etter straffer mot Ekvatorial Guinea. Koné ble byttet ut like før slutt i ordinær spilletid i oppgjøret.

Spissen har de siste dagene oppholdt seg i Mali etter at landslaget røk ut av mesterskapet.

11 mål i Eliteserien

I gruppespillet scoret Sarpsborg-spissen tre av de fire målene til Mali.

Totalt står han med hele åtte scoringer på kun ni landskamper siden debuten i VM-kvalifiseringen mot Rwanda i fjor.

Forrige sesong scoret Koné elleve eliteseriemål for Sarpsborg 08, deriblant fire ganger på bare en omgang i 5-0-triumfen hjemme mot Sandefjord.

Kraftspissen, som også har tre sesongers fortid i FK Haugesund i perioden 2018-2020, har notert seg for 19 scoringer totalt på 76 opptredener i Eliteserien.