Sir Bobby Charlton (83), av mange regnet som tidenes beste engelske fotballspiller, er diagnostisert med demens, skriver The Telegraph.

Nyheten kommer samme uke som Charltons lagkamerat i Manchester United og på det engelske landslaget, Nobby Stiles, gikk bort.

Også Stiles og Bobby Charltons bror Jack, som døde i sommer, var diagnostisert med demens.

17.30: Følg Manchester United - Arsenal direkte

Les også: Fotballspiller dømt for drap etter fyllekjøring

Lady Norma sier til The Telegraph at hun håper åpenheten om diagnosen kan hjelpe andre og bidra til mer kunnskap og oppmerksomhet rundt traumatisk hjerneskade.

Ifølge avisen viser en ny studie, delvis finansiert av det engelske fotballforbundet, at tidligere fotballspillere har 350 prosent større sjanse for å utvikle nevrologiske sykdommer.

I en pressemelding skriver Manchester United følgende om klubblegendens sykdom:

- Alle i Mancester United er triste for at denne forferdelige sykdommen har rammet sir Bobby Charlton. Vi fortsetter å tilby vår støtte og kjærlighet til sir Bobby og hans familie.

Bobby Charlton scoret 249 mål på 758 kamper for Manchester United. Siden har han bare blitt nådd igjen av Wayne Rooney, som endte på 253.

Charlton vant VM med England i 1966 og var en av United-spillerne som overlevde den tragiske flyulykken i München i 1958. Han vant ligaen med Manchester United i 1957, 1965 og 1967.

Han har også blitt tildelt utallige individuelle priser for sine prestasjoner på banen.