*Nettavisen* Sport.

Kondomtvil for Bjørgen

Foto: (Scanpix)

Marit Bjørgen ble ikke overbevist etter å ha testet den nye sprintdrakten for første gang.

09.02.06 16:42

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Flere av de norske løperne benyttet den nye kondomdrakten under verdenscupsprinten i Davos forrige helg. Der stilte ikke Marit Bjørgen til start.

Derfor hadde hun ikke engang prøvd den nye superdrakten før i dag. Etter treningsøkta på OL-stadion var hun fortsatt usikker på om hun kommer til å bruke den ekstremt tettsittende og aerodynamiske trikoten under de to sprintkonkurransene i Torino.

- Klamt
- Jeg har ikke bestemt meg. Vi får se.

- Hvordan var det å gå i drakten?

- Klamt. I dag gikk jeg uten ullundertøy, og jeg ser for meg at det blir enda klammere hvis det blir så kaldt at man må ha på undertøy i konkurransene, sier Bjørgen til TV 2 Nettavisen.

Den første sprintøvelsen går av stabelen tirsdag, da det er lagsprint i klassisk stil. Den individuelle sprinten arrangeres onsdag 22. februar. Bjørgen har selvfølgelig gode gullmuligheter i begge øvelser.

- Opp til hver enkelt
Trener Svein Tore Samdal kommer ikke til å blande seg opp i draktvalget.

- Løperne får gå i det de selv synes er komfortabelt. Personlig er jeg usikker på om den nye drakten gir noen fordeler. Det blir det opp til hver enkelt å vurdere, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Samdal er Ella Gjømle den eneste av de norske jentene som har bestemt seg for å bruke den nye sprintdrakten, som er utviklet av forskere ved NTNU i Trondheim i samarbeid med sprintkongen Tor Arne Hetland.

Les også Bjørgens egen rangering av sine fem beste øyeblikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag