RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Kone gir RBK ultimatum

Sist oppdatert:
Dersom Yssouf Kone ikke blir vist mer tillit i klubben, begynner jakten på en ny arbeidsgiver før måneden er omme.

HEIMDAL (Nettavisen): - Enten spiller jeg, eller så forsvinner jeg, sier Yssouf Kone til Nettavisen.

Slik lyder hans konklusjon etter en frustrerende sesongoppkjøring, som ble ødelagt av skaden han pådro seg i forkant av serieåpningen mot Viking.

Etter å ha blitt friskmeldt til hjemmekampen mot Brann, er det totalt blitt ni minutter på to eliteseriekamper for angriperen. Det holder ikke i lengden.

- Kanskje det er min egen feil, ettersom jeg ble skadet og kun har vært tilgjengelig i to eliteseriekamper. Men mot slutten av mai kan jeg ikke vente lenger. Jeg kan ikke fortsette slik, sier en oppriktig Kone til Nettavisen.

Lite motivert
25-åringen har nettopp forlatt banen etter 65 målløse minutters 2. divisjonsfotball mot Mjøndalen mandag kveld. Og han innrømmer at det er vanskelig å motivere seg for slike arbeidsoppgaver.

- Det er kamper jeg må spille, men det er stor forskjell på å spille for andrelaget. Spillerne rundt deg har ikke mye rutine. Det er rett og slett ikke god nok kamptrening. Det er lettere for meg å vise meg frem på treningsfeltet enn her, mener han.

Kampstatistikken på vårt høyeste nivå er ikke hyggelig lesning for spissen. Én – 1 – seriekamp har han spilt fra start. Det var borte mot Fredrikstad i juli i fjor. Totalt har han fått 18 seriekamper for klubben, og han har laget tre mål.

- Jeg skal arbeide hardt for å komme blant de elleve utvalgte, men får jeg ikke spille, må jeg dra. Det sier seg selv at når en kommer til juli og ikke spiller eliteseriefotball, så får en ikke spillet mesterligafotball heller.

- Tørum bestemmer
Han ønsker ikke å kritisere trener Knut Tørum for hans taktiske disposisjoner. Dels fordi han respekterer sjefen sin, og dels fordi han respekterer spillerne han konkurrerer mot.

- Min jobb er å spille fotball, hans jobb er å bestemme hvem som skal spille. Han benytter de han mener er best skikket til det, og det respekterer jeg.

Før skaden i sesongoppkjøringen var imidlertid store ting i emning for spilleren som kom fra Raja Casablanca i forkant av fjorårssesongen. Under oppgjøret mot Lillestrøm på La Manga spilte han side om side med sin nemesis, Steffen Iversen.

- På La Manga ble vi to prøvd sammen, og det gikk bra. Men så ble jeg skadet. Likevel kan jeg ikke bli sittende på benken denne sesongen.

Kone var også toppscorer for RBK i vinter med fem scoringer på åtte kamper.

- Ikke alene
Hittil i sesongen har vinterlige meritter hjulpet lite hos trenerteamet som i stedet ønsker å la Iversen spille seg i form.

- Yssouf trenger kamptrening. Om han får spille, avhenger av hva han leverer på trening, og hva andre leverer i kamp. Når han er i form, er han en veldig god fotballspiller, sier Tørum til Nettavisen.

- Han begynner å bli litt utålmodig nå, kommer du til å ta det opp med ham?

- Han er ikke alene om det, kommenterer RBK-treneren tørt.

- Hvis jeg har noe å si til ham, tar jeg det med ham og ikke med dere. Han trenger å holde seg frisk og rask, så vil han få sjansen.

- Helt sikkert?

- Den kommer helt sikkert, men han må ta vare på den.

Landslaget i fare
For Kone, som også er landslagsaktuell for Burkina Faso, haster det med å bli vist den tilliten.

- Jeg er landslagsspiller, og det ser ikke bra ut når landslagsledelsen får beskjed om at jeg kun har spilt tre til fem minutter.

- Hvor kan det bli aktuelt for deg å lete etter en ny klubb?

- Norge er helt OK. Det er en liga som passer meg bra, en liga jeg kan score flere mål i. Land som Spania og England er nasjoner alle drømmer om å spille for, medgir han.

Foreløpig gir han imidlertid agenten sin følgende beskjed:

- Vi venter litt til, og ser hvordan det går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere