RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koné het i Romania

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tredje beste utlending i ligaen.

Storavisen Gazeta Sporturilor benyttet utgaven på julaften til å hylle årets beste spillere og trenere.

Over 60 000 lesere, kapteiner, trenere og klubbpresidenter deltok i kåringen. De aller fleste hadde Fiorentina-stjernen Adrian Mutu på førsteplass som årets spiller. Tidligere har han et mislykket opphold i Chelsea bak seg.

En annen spiller med fortid i Londons beste strøk er Dan Petrescu. Han ble kåret til årets trener for sitt arbeid i Unirea Urziceni.

3 x CFR Cluj
I klassen for beste utenlandske spiller tapetserte fjorårets serievinnere CFR Cluj pallen.

Det argentinske stortalentet Sebastián Dubarbier vant kåringen, mens landsmannen Juan Culio ble nummer to. I sin debutsesong i Romania etter overgangen til Cluj, var det Yssouf Koné som stakk av med tredjeplassen.

Allerede måneden etter at ivorianeren var på plass i Cluj-Napoca, ble trener Ioan Andone sparket. Han rakk likevel å få et visst inntrykk av sin sorte diamant på topp.

- Jeg fikk ikke jobbe med ham i mer enn to uker, men jeg tror mye har å gjøre med hva slags system man benytter (Koné er ofte spiss, mens Dubarbier og Culio trakterer hver sin kant). Det er i hvert fall ingen tvil om at Koné har en fantastisk sult etter å bli en god spiller. Dubarbier fortjener prisen. Han kommer snart til å havne i en større klubb, sier Andone til avisen.

Målfarlig herre
Koné har nå tatt juleferie hjemme i Abidjan. Men kan se tilbake på en god første halvdel av sesongen i Romania.

På seks kamper i Champions League har han hatt en målgivende pasning og scoret to mål. Blant annet mot Chelsea på Stamford Bridge.

I ligaen har det gått noe tyngre. CFR Cluj startet katastrofalt, men har nå klatret opp til 5. plass på tabellen. Koné står foreløpig med 5 seriemål.

Så får man se om de gode tidene fortsetter på nyåret. Den serbiske spissen Rade Veljovic har allerede blitt hentet inn fra Vozdivac.

PS! I slutten av forrige uke var tålmodigheten slutt med Andones arvtaker Maurizio Trombetta. Ifølge rumenske medier kan Dusan Uhrin være på vei inn.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere