Gå til sidens hovedinnhold

Kones kattepine

Tanzania eller KIL/Hemne? Det er valgets kval for benkesliter Yssouf Kone i Rosenborg.

TRONDHEIM (Nettavisen): Tilbake i Trondheim etter tap 1-3 mot Zimbabwe og 1-1 mot Mosambik venter mest sannsynlig reservetilværelsen for Yssouf Kone, når Fredrikstad ankommer byen til søndagens kamp.

Uka etter har han fått signaler om startplass av Knut Tørum mot KIL/Hemne i cupen, men da spiller også Burkina Faso en livsviktig kamp for videre eksistens i afrikamesterskapet.

Vinner ikke Kones landsmenn i Ouagadougou, er kvalikløpet kjørt for Kone & Co.

- Vi er helt nødt til å vinne den kampen, sier han.

Minister på tråden
Drar han hjem for å spille neste helgs landskamp, ryker dermed muligheten for sårt tiltrengt førstelagsspill for trønderne den samme uka. Tvekampen har skapt hodebry for ivorianeren.

- Dette er veldig vanskelig for meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg må velge mellom å spille for landet mitt eller Rosenborg, sier Yssouf Kone til Nettavisen.

For å gjøre ting verre føler Kone nå et stort press fra hjemlandet om å spille den avgjørende kvalifiseringskampen. Onsdag var selveste sportsminister Diakite på tråden.

- Han ville at jeg skulle spille kampen, men jeg har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Jeg skal ringe min mor, hun har alltid et godt råd når jeg må ta slike valg, sier han.

- Opp til RBK
25-åringen varslet via Nettavisen i starten av mai at han ville begynne å lete etter en ny klubb dersom han ikke fikk mer spilletid innen måneden var over. Nå ønsker han å vente enda litt lengre.

- Hvis jeg ikke spiller noe mer frem mot fotballferien, kommer jeg til å dra. Hvis jeg med sikkerhet vet jeg får spille, kan jeg bli, medgir han.

Det har også spillerens svenskbaserte agent gitt Rosenborg beskjed om.

- Det er opp til Rosenborg om de vil selge ham, eller låne ham ut. Han vil ikke sitte der oppe mer, dersom de ikke har tenkt til å bruke ham. Det er verst for Rosenborg ettersom de går glipp av en veldig god spiller, sier Alfred Obrou til Nettavisen.

Prat med sjefen
RBK-trener Knut Tørum forstår spissens frustrasjon.

- Vi er i dialog med ham, og han virker «lugn» på dette temaet. Vi tok en god prat i dag, og jeg stoler på det han sier til meg. Han vet han er god, og at han har det bra i RBK. Nå venter han på sjansene sine, men det er klart han må spille han og. Vi har en kjempespiller som vi ønsker å beholde så lenge vi kan. Det er et dilemma, ettersom han er bak Steffen Iversen i køen. Men verken vi, eller spilleren, er interessert i at han skal råtne på rot her oppe, sier Tørum.

- Hvordan stiller du deg til den kommende landskampen?

- Dersom dette er en internasjonal dato, er det opp til Youssef selv. Er det ikke det, ønsker vi å beholde ham her – ettersom han med stor sannsynlighet starter cupkampen torsdag.

Uenige om dato
Etter det Nettavisen forstår er kvalikkampene til årets afrikanske mesterskap, for internasjonale datoer å regne. I tillegg til Burkina Faso mot Tanzania, spilles også en rekke andre kamper den 16. juni.

Også Kones agent og spilleren selv mener datoen er offisiell, og da har angriperen intet annet valg enn å møte opp – dersom han ønsker å beholde plassen sin i laget.

Rosenborg er derimot usikre på om dette er riktig, og har satt sportsdirektør Rune Bratseth på saken for å finne ut om det stemmer.

PS! Steffen Iversen var torsdag ute med ribbensskade, men er ventet spilleklar allerede til helgens oppgjør mot Fredrikstad.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21