RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Kong Arthur forsvarte tronen

Sist oppdatert:
Utfordrerens kuppforsøk ble slått tilbake med brutal knockout.

«King» Arthur Abraham sørget for å opprettholde rangordningen i både mellomvektsklassen og i hjemlandet Armenia da han slo knockout på landsmannen Khoren Gevor sent lørdag kveld.

Intens duell
I det som var boksehistoriens første tittelmøte mellom to proffboksere fra den tidligere Sovjetnasjonen, viste Arthur Abraham seg å holde et nivå som var hakket over hva sin landsmann klarte å henge med på.

Etter taktiske åpningsrunder fra begge boksere tiltok kampens intensitet i fjerde runde. I løpet av de påfølgende rundene hadde både tittelholder og utfordrer hver sine glimrende stunder og skjemte bort publikum med boksing på høyeste nivå, men fra omtrent andre halvdel av den stipulerte tolvrunders duellen ble det klart at Abraham hadde overtaket i slagstyrke – et overtak hvis effekt ble stadig tydeligere.

Kampens avgjørende øyeblikk kom i slutten av åttende runde da mesteren rystet Gevor i en slagveksling. Deretter var det nedoverbakke for utfordreren inntil oppgjørets endelige punktum kom i form av en venstre hook fra mesteren. Kampdommer Pete Podgorski talte ut Gevor av det minneverdige oppgjøret da det gjensto nitten sekunder av ellevte runde.

- Han var en kriger, men alle som forsøker å ta tittelen min på regne med å bli straffet, uttalte den 27-årige IBF-mesteren etter kampen.

Hernandez-reprise
Yoan Pablo Hernandez – kubaneren som gjorde comebacket til norske Thomas Hansvoll til et to minutters mareritt i juni – fikk seg en déjà vu-opplevelse da han gikk i ringen mot brasilianske Daniel Bispo tidligere på kvelden. Også denne gangen var det hele over før det var i gang – Bispo var ute allerede etter 61 sekunder som følge av to slag i kroppen.

Hernandez har dermed kun vært i ringen i til sammen drøyt én runde i løpet av sine to siste kamper.

Norske Andreas Evensen fra Melhus skulle også ha bokset på dette stevnet, men måtte torsdag melde avbud grunnet sykdom.

Lørdagens kamper fant sted i Max Schmeling Halle i Berlin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere