Gå til sidens hovedinnhold

Kong Bjørndalen er tilbake

Ole Einar Bjørndalen tok sin 94. seier i verdenscupen - hans første denne sesongen.

Emil Hegle Svendsen kom til standplass på siste skyting med 15 treff av 15 mulige bak seg. Det var 701 dager siden forrige gang han skjøt fullt hus.

Hegle Svendsen kom til siste skyting i tet, sammen med franskmannen Martin Fourcade.

Helsprekk
Dessverre stopper ikke rekken på 701 dager. Hegle Svendsen bommet hele tre ganger på siste stående skyting. Fourcade var ikke stort bedre - verdenscuplederen bommet to ganger.

Rett etter dem kom Ole Einar Bjørndalen inn. Veteranen kontret med fullt hus og gikk ut fra siste skyting som førstemann i sporet.

Fourcade fulgte 11,2 sekunder bak, mens Hegle Svendsen falt til femteplass og hadde ti sekunder opp til russeren Dimitrij Malysjko, som gikk ut på tredjeplass.

Bedre langrennsform
Bjørndalen holdt unna for Martin Fourcade og gikk inn til sesongens første verdenscupseier og den 94. i karrieren.

Kongen er tilbake!

Og det skjer bare drøyt to uker før VM i Ruhpolding starter.

- Nå synes jeg han har hatt fin stigning fra stafetten i Anterselva. Siden da har det gått rett vei for han langrennsmessig. Han holder løpene mye bedre, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Fourcade tok andreplassen, men tapte et par sekunder til Bjørndalen på sisterunden. Malysjko tok den siste plassen på seierspallen. Hegle Svendsen måtte nøye seg med fjerdeplass i Kontiolahti søndag.

- Jeg tror dette her betyr mer enn vi aner for Ole Einar, å få denne bekreftelsen her. Det som er utfordringen hans nå, er at han ikke blir for ivrig, at han klarer å ha is i magen og fortsette med den jobben han har gjort, sier Bjørndalens mangeårige landslagskollega Hallvard Hanevold, som nå er ekspert hos NRK.

Rune Brattsveen ble nummer 26 og Alexander Os 27.

Her er komplett resultatliste.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot