Gå til sidens hovedinnhold

«Kong Henrik» til Nettavisen: - Zucca er bedre nå

New York Rangers' store stjerne skryter av nordmannen.

NEW YORK (Nettavisen): Natt til torsdag ble Mats Zuccarello Aasen matchvinner da han scoret det eneste målet i straffekonken som fulgte etter at lagene spilte 2-2 i ordinær tid og fem minutter overtid.

Les saken: Her blir Zuccarello Rangers-helt

Tidspunktet kunne knapt vært bedre. Før kampen uttalte trener John Tortorella at Zuccarello har spilt bra siden han kom fra Metallurg Magnitogorsk for to uker siden, men at han må produsere flere mål.

Oslogutten står fortsatt med null mål og to assists, nå etter sju kamper, men han har også avgjort en kamp i straffekonk, og det alene gir Rangers ett poeng.

- Han trengte å gjøre noe, og det gjorde han, sa Tortorella etterpå.

Raskere og sterkere
Rangers' sisteskanse, den svenske storstjernen Henrik Lundqvist, synes at Zuccarello har forbedret seg siden sist gan han var i New York.

- Jeg synes han ser bedre ut, faktisk. Han ser litt raskere og sterkere ut. Han legger mange gode pasninger, sier Lundqvist til Nettavisen.

- Han har vært veldig bra siden han kom hit, og det er kult å se, legger «Kong Henrik» til.

Selv om poengene ikke har sittet løst for nordmannen mener Lundqvist at Zuccarello har tilført laget mye med sin spisskompetanse i den tiden han har vært på laget.

- Han hjelper sine rekkekamerater veldig mye og åpner opp spillet. Han skal bare fortsette som han gjør, for det ser bra ut, mener Lundquist.

Mer selvtillit
Selv er den tidligere Frisk Asker-spilleren nokså fornøyd med egen innsats.

- Jeg føler at jeg spiller bedre og bedre hver dag, men du må selvfølgelig score. Jeg føler at jeg har mer selvtillit, jeg spiller mye og med gode spillere. Jeg må bare fortsette å produsere sjanser, mener Zuccarello.

- I alle kampene føler jeg at jeg har jobbet hard og skaffet meg muligheter. Jeg har hatt litt uflaks, men sånn er spillet. Noen ganger går den inn og noen ganger gjør den ikke det. Du må bare fortsette å jobbe hardt.

Her kan du se høydepunktene fra kampen:

(Artikkelen fortsetter)

HTML EMBED

I førsterekka
Midtveis i kampen mot Toronto ble Zuccarello flyttet opp i førsterekken og fikk spille med Derek Stepan og Rick Nash, lagets to store formspillere.

Stepan har gjort poeng i seks kamper på rad, mens Nash har scoret fem mål på sine sju siste kamper.

Disse to topper også Rangers' interne poengliga overlegent, med henholdsvis 34 og 35 poeng. Brad Richards og nyankomne Derick Brassard følger nærmest med sine 23 poeng.

- Zuccarello spilte bra. Vi flyttet ham rundt og jeg syntes han hadde et bra samarbeid med «Step», sier Tortorella.

Tortorella er kjent for å bytte på sine rekkeformasjoner svært ofte, så det er ingen grunn til å tro at dette blir permanent.

Det er samtidig all grunn til å tolke det som at sjefen er fornøyd med Zuccarellos innsats.

Nærmer seg sluttspill
Viktigst av alt er det likevel at New York Rangers vinner kamper. Så langt har det skjedd i fire av sju kamper hvor Zuccarello har spilt. Rangers ligger på den åttende og siste sluttspillplassen i østre avdeling når det gjenstår åtte kamper.

Det er to poeng ned til nærmeste utfordrer, Winnipeg Jets, som kun har sju kamper igjen. På tiendeplass ligger New Jersey Devils med 40 poeng, fire mindre enn Rangers.

Sju av de åtte siste kampene til New York Rangers spilles mot lag fra nedre halvdel av tabellen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken