RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kong Otto lyktes igjen

Sist oppdatert:
Otto Rehhagel - Hellas' lure trener - klarte det igjen. Etter seieren var han glad og forklarte litt om hvorfor Frankrike ikke fikk det til.

FRANKRIKE - HELLAS 0-1: - Denne seieren vil vekke oppsikt verden over. Jeg vil gratulere spillerne mine for denne utrolige seireren som de leverte med stor lidenskap, sa Rehhagel ifølge Reuters.

De fleste forventet at Frankrike skulle vinne, men grekernes tyske trener ville det annerledes. Rehhagel - eller Kong Otto som de har begynt å kalle han i Hellas - mente at franskmennene tilsynelatende opptrådte med en «Vi er best»-holdning innledningsvis. Etter hvert gikk det opp for dem at dette kanskje ikke stemte likevel, og da ble det franske spillet veldig rotete.

Les saken: Nye guder for Hellas

Ødela for «Les Bleus»
Rehhagel ga et krystallklart svar på hva Frankrike gjorde feil:

- Hvor bra du spiller, avhenger av hvor bra motstanderen lar deg spille. Vi tillot ikke Frankrike å spille i dag, sa han til AFP.

Franskmennene hadde ballen mest, men viste usedvanlig lite fantasi i sitt offensive spill. Grekerne lå mye bakover og gjorde det vanskelig for «Les Bleus», men Rehhagels menn slo til fremover da sjansene bød seg.

- Spillerne mine sto last og brast ved strategien vi ble enige om, og vi vant kampen. Nå må vi konsentrere oss på nytt, og vi gleder oss veldig til den neste matchen, uttalte han

Lagånd
Rehhagel - som tidligere trente Rune Bratseth i Werder Bremen - tok over Hellas i 2001, og han har foretatt noen grep for å få den greske skuta på rett kjøl.

- Dette har vært trinnvis utvikling. Vi har jobbet dag og natt i tre år. Grekerne hadde allerede noen fantastiske enkeltspillere. Jeg har bare prøvd å tilføre lagånd i spillergruppa, forklarte Rehhagel.

Han la til at hans ord er lov, og at spillerne bare kan bedømme han ut fra resultatene.

- I en gruppe på 30 spillere må regler bli respektert. Når du har lykkes, tror folk på metodene dine. Det dreier seg ikke om hva hver enkelt spiller vil, men hva han kan gjøre for laget, understreket tyskeren.

Hellas skal spille mot vinneren av Tsjekkia - Danmark.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere