Det fastslår Oddvar Brå, som selv hører hjemme blant gigantene i langrennsportens tradisjonsrike historie.

- Han er kjempestor. Det er det ingen tvil om, sier Brå til Nettavisen noen minutter etter at Petter Northug har gått i mål til VM-gull på femmila i Holmenkollen.

25-åringen fra Mosvik reiser hjem fra Oslo med tre gull- og to sølvmedaljer i kofferten.

Det holder til tittelen VM-konge.

- Bare fantastisk
Oddvar Brå vet litt om hvordan det føles. Han tok gull på 15-kilometeren under Oslo-VM i 1982, og sørget også for delt gull mellom Norge og Russland under stafetten i samme mesterskap.

- Det er vanskelig å rangere Petter i historien. Det er bare fantastisk, det han har gjort. Det er ikke mer å si om det, konstaterer Oddvar Brå.

Han blir nesten målløs av Northugs eventyrlige VM-innsats.

- Det er mye man kan si om Petter. Akkurat nå er han minst ett hakk bedre enn alle andre i verdenstoppen. Den avslutningen han har, kan ingen andre vise til. Han passer bra i dagens langrenn, konstaterer Brå.

Langt opp til Dæhlie
Etter den strålende innsatsen i årets VM, har Petter Northug nå sju VM-gull og to VM-sølv. I tillegg fikk han med seg to gull, ett sølv og én bronse fra OL i Vancouver.

Totalt har han altså 13 mesterskapsmedaljer.

Det er fortsatt langt opp til Bjørn Dæhlie, som i løpet av sin karriere vant utrolige 29 mesterskapsmedaljer. Totalt rasket han med seg 17 gull-, ni sølv- og tre bronsemedaljer i VM- og OL-sammenheng.

- Jeg blir aldri større enn Dæhlie, sa Northug tidlig i årets verdensmesterskap.

Det er godt mulig at han har rett, men han er uansett stor. Allerede som 25-åring.

HTML EMBED