RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konge av Alfheim

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Tore Reginussen har vokst seg til en gigant i Tromsøs midtforsvar. Det mener treneren hans er et tankekors.

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-VIKING 0-0:

Tromsø startet sesongen på verst tenkelig vis. I de fire første kampene fremsto laget utrygt i begge ender av banen. Siden har forsvaret holdt tilnærmet tett - og den store forskjellen er 20 år og ble hentet fra Alta før årets sesong.

- Litt overrasket
- Vi er blitt ganske solide defensivt, men jeg vil ikke påstå at det er min fortjeneste. Jeg er mest opptatt av at vi skal begynne å score mål selv - og vinne kamper, sier Reginussen, som selv er litt overrasket over at overgangen til toppseriefotball har gått så smertefritt som den har gjort for hans del.

- Ja, litt overrasket er jeg. Da jeg signerte for Tromsø i vinter, var jeg forberedt på at jeg måtte være tålmodig. Den gang var målet å få litt spilletid på førstelaget i løpet av sesongen. Nå har det jo godt litt annerledes. Jeg synes jeg holder nivået, og har ikke blitt skremt av møtet med toppspissene, sier han.

Han føler at samarbeidet med stoppermakker Benjamin Kibebe har utviklet seg til å bli tilnærmet perfekt, og håper at samspillet dem imellom kan skape en trygghet som også kan føre til offensiv slagkraft for vårsesongens eliteseriejumbo.

Planlegger å bli
- Jeg skal gjøre mitt for at vi også skal kunne produsere noe fremover på banen, og jeg føler at jeg griper sjansen når muligheten til å gå fremover byr seg, sier han.

Og til engstelige tromsøværinger som frykter at stopperfunnet skal forlate et TIL-lag i poengnød, og la seg friste av rivaler med lysere utsikter, er han krystallklar:

- Jeg har til hensikt å bli lenge i Tromsø. Og selv om jeg er forsvarsspiller, har jeg til hensikt å bidra til å spre en offensiv tankegang. Vi mangler litt her. Vi må bli litt mer modige, mener han.

Et paradoks
Trener Ivar Morten Normark mener Reginussens framgang og posisjon er et paradoks.

- Ikke misforstå meg, for Tore har gjort en kjempejobb. Men jeg mener det bør være et tankekors for våre etablerte spillere at vår bestemann i kamp etter kamp er en 20-åring som spilte for Alta i fjor. Det er flere etablerte eliteseriespillere i rød/hvit drakt som er i stand til å gjøre mer enn det de får gjort utpå der, sier han - og er tydelig irritert.

Selvsagt nekter han å si hvem han sikter til, for han mener det gjelder flere spillere - som trenger å øve mer på presisjon og kvalitet.

- Det du øver på, blir du til slutt god på. I forrige uke trente Morten Gamst Pedersen sammen med oss. Da treningen var over, øvde han på 40 innlegg på egen hånd. Grunnen til at han er blitt god, er jo rett og slett at han har øvd mye på det han prøver på. Noen av spillerne våre burde la seg inspirere av Tore og Morten, i stedet for å henge med hodet og synes det er trasig at ikke marginene er på vår side. Sånt er tull! freser treneren.

Vil trene på marginer
I første omgang mot Viking kunne Normark være vitne til at Vikings Peter Kovacs fikk ballen i hånda innenfor eget straffefelt. Skulle dette vært straffespark?

- Kovacs prøvde jo ikke å ta ballen med hendene. Men noen dommere dømmer straffe på sånt. Men dette er et eksempel på en diskusjon om meningsløse marginer. Tom Henning Øvrebø er en utmerket dommer, som i tillegg er i godt humør, og avgjørelsene hans kan vi heldigvis ikke påvirke. Men i løpet av en kamp oppstår det hundrevis av marginale situasjoner som vi faktisk kan påvirke. Der er vi ikke gode nok, og vi trenger å øve mer. Gjerne også etter at treningen er over, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere