*Nettavisen* Sport.

Kongen av New York er tilbake

Foto: Getty Images

Nå er stjernekeeper Henrik Lundqvist i slag igjen.

17.01.14 10:12

NY RANGERS – DETROIT RED WINGS 1-0:

NEW YORK (Nettavisen): Henrik Lundqvist ser ut til å ha funnet tilbake storformen akkurat tidsnok til å kunne redde både Rangers ambisjoner om sluttspill samt Sveriges håp om gull i OL.

På de siste ni kampene har den populære svensken, som går under kallenavnet Kong Henrik blant fansen, kun sluppet inn 2,08 mål i gjennomsnitt og redningsprosenten hans ligger på 93.5 prosent.

Natt til fredag slo Lundqvist til med sin beste kamp for sesongen da han holdt nullen mot Detroit Red Wings. Hele 38 redninger ble det til slutt inkludert en feberredning i sluttsekundene som berget seieren for Rangers. Lundqvist har holdt nullen i 48 kamper totalt i NHL-karrieren og er kun en kamp unna klubbrekorden til Eddie Giacomin.

- Han er verdens beste keeper når han er på topp så det er det man forventer av ham, skryter Zuccarello til Nettavisen. Nordmannen scoret kampens eneste mål, men måtte se seg slått av Lundqvist i kåringen av banens beste spiller.

LES OGSÅ:Zucca fikk skryt av sjefen etter «flaksemål»

Ny rival
Før sesongen var det ikke mange som trodde at Lundqvist sin rolle som førstevalg i Rangers-buret ville være truet, men det var før andrekeeper Martin Biron la opp tidlig i sesongen og Cam Talbot ble kalt opp fra farmerlaget Connecticut Whale.

Da Lundqvist begynte å svikte innledningsvis fikk Talbot sjansen og han grep den med begge hender. Han vant to av sine tre første kamper med en redningsprosent på 92,9% og fulgte opp med flere gode kamper i løpet av november. Med et så tett kampprogram som i NHL er det ikke uvanlig at etablerte målvakter ser en kamp fra tribunen i ny og ne. Men ingen hadde forventet at Talbot ville henvise Lundqvist til tribunen i flere kamper på rad. Det førte til spekulasjoner om hvem som egentlig var lagets førstevalg.

Lundqvist sin opprinnelig kontrakt varte bare ut nåværende sesong og Rangers-ledelsen skjønte at spekulasjoner om at klubben kanskje ville satse på Talbot og la deres største stjerne forsvinne til sommeren ikke gagnet noen. Den 4. desember annonserte Rangers og Lundqvist at de hadde kommet til enighet om en syvårskontrakt verdt 59,5 millioner dollar (circa 360 millioner kroner) totalt. Det betyr at Lundqvist vil bli værende i Rangers til 2021 når han blir 38 år.

- Spille mitt eget spill
Det var under borteturen til Florida i nyttårshelgen at sesongen til Lundqvist snudde ifølge ham selv. Etter å ha blitt benket i tre kamper på rad, noe som ikke hadde skjedd siden 2006, fikk Lundqvist endelig sjansen igjen mot Tampa Bay Lightning. Det endte med 37 redninger på 40 skudd og 4-3 seier. Deretter fulgte en 2-1 seier på straffer på selveste nyttårsaften mot Florida Panthers.

- På den Florida-turen følte jeg at jeg gikk tilbake til det grunnleggende og prøvde å spille mitt eget spill. Jeg prøver å ta 20 minutter av gangen og holde motet oppe. Når du vinner og laget spiller bra så går det selvfølgelig hånd i hånd, sier Lundqvist.

Nå er det ingen som lenger lurer på hvem som er førstevalget mellom stengene.

- «Hank» er tilbake, sier lagkamerat og landsmann Anton Strålman.

New York Rangers spiller sin neste kamp lørdag 18. januar borte mot Ottawa Senators. Deretter følger tre hjemmekamper mot Washington Capitals, New York Islanders og St. Louis Blues før Mats Zuccarello og hans lagkamerater skal spille to kamper på ærverdige Yankee stadium den 26. og 29. januar mot New Jersey Devils og nevnte Islanders.

Se høydepunktene fra torsdagens kamp her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag