Gå til sidens hovedinnhold

Kongen er ikke ferdig

Før eller siden taper nok Husankongen løp igjen, men vi tror ikke det skjer mandag.

Vi har en ny travuke foran oss der det både er jackpot i V65-spillet på Biri fredag og ikke minst jackpot i V75-spillet lørdag. Men før den tid skal det avvikles mange travløp og denne uken starter med V4-spill fra Mantorp i Sverige. Til kvelden er det dobbel V5 fra Leangen og V65 fra Färjestad.

Les også:Ny klaff i Sverige?

Det ble fullklaff for våre V64-tips til Sverige søndag. Det minste V64-forslaget (innl.pris 160 kr) betalte tilbake flotte 1558 kroner. Og ikke nok med det. Vårt store objekt for dagen andrevalget 9 Saladino innfridde helenkelt i V64-6/DD-2 og de som fulgte vårt største DD-forslag (innl.pris kr 300) kunne kvittere ut meget spreke 4 897 kroner.

Leangen travbane avvikler sin første ordinære mandagskjøring i 2013, denne mandagen og som vanlig er glimrende spilleløp på landets mest undervurderte travbane. I forhold til provinsbanene Bergen, Forus og Sørlandet er det alltid en fryd å analysere løpene i Trondheim, da spillerne er svært lite påleste på Leangen. Da er det vel verd å bruke ekstra god tid på analysene, for objektene er det som vanlig mange av.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Harald "Magic" Johnsen og hans Husankongen var en av de store slagerne på Leangen utover høsten og vinteren og vant åtte av ni løp fra 20. august og frem til nyttårsaften. Også denne mandagen blir Husankongen "bælfavoritt", og slik han har sett ut på slutten er det vanskelig å spille mot. Var sjukt god nest sist (10.desember i fjor) for gjestekusk Jomar Blekkan, og var dønn overlegen igjen i sin siste start for Harald Johnsen.

Møter ikke like bra selskap som i de to siste seiersløpene mandag og fra et perfekt startspor, er det tidlig tetkjenning som gjelder her. Han taper nok før eller siden Husankongen, men mandagens oppgave er så fin at vi ikke garderer storfavoritten og bankerspiller i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 11-9-12 C: 10-3-4-7-2-1-5-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Kun galopp imot
Topp vinnersjanse er det også for sterkt forbedrede 1 Vang Eilif og de som ikke ønsker å bruke Husankongen i V5A-spillet, har et godt alternativ i Vang Eilif. Seksåringen har vist kapasitet hele veien, men nå har også hesten stabilisert seg og sist vant hesten meget lett fra tet. Det skal være bra tetsjanse igjen, på den annen side er førstespor bak bilen litt sjanseartet, men her er det så svak motstand at det kun vil være galopp imot. Rutinerte Jomar Blekkan har maktet større utfordringer enn å få Vang Eilif felifritt fra start og vi kan ikke gjøre annet enn å bankerspille hesten på det minste V5A-forslaget og i V5B-spillet.

I A-spillet hekter vi også på 3 Villmix (går litt på det jevne, men sprint er et pluss), 9 Durgloma (henger med, men vil knapt vinne) og 2 Skogbryn Viktor (henger med, men ingen vinnerhest).
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 3-9-2-12 C: 8-6-7-10-11-4-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Seier selv fra tolvtespor?
Vi var lenge inne på å bankerspille 12 Seter Birk i V5-3B. Den seksårige vallaken innledet karrieren lovende som fireåring på høstparten 2011, men sleit svært lenge med å finne tilbake til godtaktene gjennom fjorårssesongen. Men etter noen måneders pause høsten 2012, var det en kraftig forbedret Seter Birk vi fikk se på Leangen 10. desember i fjor og fra lengste tillegg avsluttet hesten storveis til fjerde. I sin siste start på nyttårsaften avsluttet Seter Birk atter en gang råsterkt og hadde kun meget kapable Vang Eilif (står med to strake nå) foran seg i mål.

Tolvtespor er aldri gull når det er snakk om sprintløp, men det er helt annerledes i kaldblodsløp i lavt grunnlag. Edvard Kristiansen er en av våre absolutte favorittkusker på Leangen og vi tror på flott vinnersjanse. Imidlertid står 6 Jern Elden bedre til spormessig, og dersom denne når føringen kan han bli lei å fange. Vi er nesten møkk lei 7 Madicken, men gir ham en siste sjanse mandag og synes tre hester skiller seg klart ut i dette løpet.
Rangering V5-3B: A: 12 B: 6-7 C: 9-8-4-3-1-2-5-11-10

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Mer Edvard Kristiansen i V5-1A, nå bak "gamlingen" 4 Lord Francis som viste strålende form på slutten av fjoråret og vant to av sine fire siste løp. Fjerdespor volte er en liten utfordring, men vallaken er normalt travsikker og da skal det være en fin vinnersjanse igjen.

11 Crazy News var vår tipsener under et V75-løp på Leangen 1. desember i fjor og innfridde såre enkelt da. Har ikke fulgt opp etter det løpet, men var uheldig i et V75-løp på Leangen sist. Klaffer det sånn noenlunde fra tillegg her, er Crazy News speedig og motstanden skremmer ikke. 5 Gjølmes Super hadde en flott sesong i fjor og vant seks løp og passerte 150 000 kroner innkjørt. Nå er formen litt usikker, hesten har galoppert seg bort i sine to siste løp og kuskebyttet er neppe noe pluss.

10 Kastor Håbegård har vi jaktet de siste månedene, men ikke med hell. Ragnhild Bjørnbeth er ikke den mest offensive kusken, men vi kan ikke slippe denne hesten enda. 3 Valdana Boko vil den ene dagen, men vil lite den neste dagen. Gjorde dog et bra løp til andre nest sist og kan være en luring her fra et fint startspor. 12 Haveaheart er en tøffing og kan vinne selv fra tillegg. 8 Giant Coger har sittet fast et par ganger på slutten og kan også være en fidus i et svært skummelt løp.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 11-5-10-3-12-8 C: 6-9-1-7-2

HTML EMBED

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi går litt ned i haugen i dette løpet og lanserer 11 Bo Brady som vår favoritt. Den tidligere Geir Vegard Gundersen-trente femåringen så ut som en kommende stjerne seint i treårssesongen, men har ikke fulgt opp siden. Vi så bedring sist og i et forholdsvis svakt felt, kan Bo Brady ta ned denne gjengen.

2 Madonna Rags holdt farten fint helt inn sist, selv om taktomslaget manglet. Er neppe rask nok til å utnytte startsporet, men kan få en fin posisjon underveis. 10 Armani B.R. fikk det servert sist og svarte med å spurte inn til sikker seier. Sjanseartet spor mandag, men kusken vet å finne luker underveis. 3 Close On Line vant uforskammet enkelt fra tet sist, og møter vel ikke veldig mye tøffere selskap her.

6 Ronaldo Hydrup ga seg litt vel enkelt fra tet i norgesdebuten, men kan garantert bedre. 4 Andreas Eme er i form og kan få en etterlengtet seier her. Ingen lettløst affære dette og bred gardering er nok smart.
Rangering V5-3A: A: 11 B: 2-10-3-6-4 C: 9-12-5-7-1-8

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det er kanonform på 3 Speed Cavalino og det må være et av mandagens mest interessante objekter. Som vi nevnte tidligere i denne artikkelen, så kunne vi ønsket at Ragnhild Bjørnbeth noen ganger er litt mer offensiv i sin kjørestil. Speed Cavalino har gjort tre sterke løp nå (kom flott tilbake etter startgalopp i V75 sist) og her kan det være dags.

En god 9 Wy Fi innfridde som vår banker på Leangen nyttårsaften selv fra spor tolv. Nå er det atter bakspor og full vei, men Wy Fi holder kanonform for tiden og kan selvsagt vinne igjen. 8 Joker Boti er enda en gang tilbake etter lang pause og tåler fortsatt å gjøre en god del selv. 7 Alfalfa risikerer vingel herfra, men er i toppform. Helt ute på kanten betaler vi også for hyppig startende 1 Change My Name, men da skal vinneren være nevnt.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 9-8-7 C: 1-4-10-6-2 D: 5

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
En formsterk 9 Midnight Moon får vårt tips i et strålende spilleløp. Vi har merket oss hesten den siste tiden og det var ikke overraskende at seieren kom på Leangen i et løp utenfor V75 sist. Fireåringen har trolig best kapasitet i dette løpet og kan få en fin posisjon herfra.

1 Zeus Blue Chip hadde vi tro på sist på Biri, men da skuffet Blekkan-traveren fra køen. Er trolig klart bedre fra tet og kan muligens forsvare sitt innerspor her. Men innsatsen sist var ikke helt tillitvekkende. 4 Crimson Pirate holdt lenge fra dødens sist, men trøtnet litt i sluttfasen. Med litt billigere reise er hesten farlig her.

5 Marionmetropolitan satt bom fast i ryggen på Stuart Laser sist i et løp utenfor V75-spillet og hadde vært en klink vinner med åpning da. Da satt Frode Hamre i sulkyen, nå er det Kristian Lamøy og det er et minus. Men fra tet kan det gå. 8 Regal B.R. har kapasitet, men startsporet er krevende. 12 Beauty Di Quattro har også kapasitet, men også her trekker startsporet ned.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 9 B: 1-4-5-8-12 C: 3-7-10 D: 2-11-6

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
9 Prins Tom trivdes åpenbart helt utmerket med Edvard Kristiansen som kusk og tok en meget sterk seier sist, etter en tøff siste 500. Nå er det sprint, det er normalt et klart pluss for femåringen. Men Prins Tom vil ikke alltid yte like mye mot mål, og vi nøyer oss med førstevalget.

4 Engas Odin har vunnet 10 av sine 19 løp, men fjorårssesongen var ikke den beste. Fungerte ikke i det hele tatt i sitt siste løp, og kommer nå tilbake etter tre måneders pause. Klart motbud. To hester skiller seg ganske klart ut, men både 8 Bjørkekvikk, 11 Trønder Pipo og 10 Kvamdals Jo kan vinne på en god dag.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 9 B: 4-8-11-10 C: 7-5-1-12-2 D: 6-3

Kommentarer til denne saken