RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen satte kronen på verket

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen måtte se seg slått av Raphael Poiree i verdenscupfinalen, men skiskytterkongen sikret seg verdenscupseieren sammenlag.

Ole Einar Bjørndalen har gjort nærmest rent bord i skiskyting denne vinteren. Nordmannen har vunnet åtte verdenscuprenn og tre VM-gull, i tillegg til gullet på VM-stafetten. Når Sven Fisher likevel ledet verdenscupen sammenlagt før dagens renn, skyldes det at Bjørndalen har prioritert VM i langrenn og skiskyting i år, og derfor droppet sju renn i verdenscupen.

Før dagens finale i Khanty Mansiysk ledet Sven Fisher verdenscupen sammenlagt, 35 poeng foran Bjørndalen. Men tyskeren har slitt med sykdom den siste tiden, og måtte stå over dagens fellesstart. Dermed måtte skiskytterkongen fra Simostranda bli blant de seks beste for å sikre seg den store krystallkulen.

Det var det aldri noen tvil om at han ville klare. Bjørndalen feide ned alle blinkene på de to første skytingene, og ledet knappe ti seskunder før Raphael Poiree etter at de to liggendeseriene var unnagjort.

Men franskmannen er tydeligvis tilbake i god gammel langrenssform, for til tross for at Poiree pådro seg én runde på første liggende, kom de to skiskytterfantomene inn til første stående side ved side. Både Poiree og Bjørndalen skjøt fire blinker, og ingentin var avgjort før på siste skyting. Der måtte Bjørndalen ut i en strafferunde, mens Poiree feide ned alle fem blinkene.

- Det var et fantastisk løp i dag. Jeg hadde litt problemer på siste skyting på grunn av vind, sier Bjørndalen.

Dermed måtte Ole Einar Bjørndalen nøye seg med en uvant andreplass. Dette var nordmannens 100. pallplassering i verdenscupen. Til slutt var han 14,5 sekunder bak Poiree. Sergei Rozhkov fra Russland ble nummer tre.

Stian Eckhoff ble nest beste nordmann på en fin fjerdeplass, mens Frode Andresen ble nummer ni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere