Kongen titter fram

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Da de andre sviktet, sto Ole Einar Bjørndalen igjen fram.

23.01.11 17:05

Det har ikke gått Ole Einar Bjørndalens vei den siste tiden. Skiskytterkongen har blitt satt i skyggen av Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø, som har dominert verdenscupen denne sesongen.

- Det er sørgelig å gå skirenn nå, sa Bjørndalen til NRK tidligere denne måneden.

Men på stafetten i Anterselva leverte Bjørndalen en fantastisk annenetappe i god, gammel stil. Den siste stående skytingen var en leksjon i både hurtighet og presisjon.

Dessverre leverte de andre nordmennene langt dårligere på standplass.

Hegle Svendsen falt
Bjørndalen ble sent ut som nummer fire, 20,9 sekunder bak Russland i tet. Emil Hegle Svendsen falt på den første etappen, og fikk aldri opp farten.

Takket være Bjørndalens kjempeetappe kunne Alexander Os likevel veksle ut på tredjeetappen i tet, 9,7 sekunder foran nærmeste utfordrer, Russland.

Men Os sviktet og tapte hele 48 sekunder på sin etappe. Bø klarte aldri å hente inn konkurrentene på ankeretappen grunnet dårlig skyting. Unggutten gikk imidlertid fort i sporet og sørget for at Norge til slutt ble nummer tre, 28 sekunder bak Tyskland på førsteplassen. Italia ble nummer to.

På vei tilbake
Nå kan det tyde på at Bjørndalen er på vei tilbake i verdenstoppen, der han hører hjemme.

Også på lørdagens renn i Anterselva presterte han best av nordmennene. På 15-kilometeren ble veteranen riktig nok bare nummer sju, men de andre norske skiskyterherrene skjøt seg bort. Franske Martin Fourcades vant.

Les saken: Endelig, Fourcade!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Skiskyting

Mest lest på Sport

Annonsebilag