STRØMSGODSET - KONGSVINGER 1-2

Semifinalen mellom Strømsgodset og Kongsvinger ble tett og jevn, men gjestene fra Gjemselund kjempet med hud og hår og tok seg til cupfinalen etter 2-1 på Marienlyst.

Hjemmelaget startet best, men anført av en meget energisk Luis Pimenta på sidelinjen kjempet Kongsvinger seg inn i kampen og tok ledelsen ved Fredrik Pålerud.

Strømsgodset skapte nytt liv i kampen ved Kristoffer Tokstad, men avgjørelsen falt 20 minutter før slutt da Ørjan Røyrane kriget ballen over mål, og sikret Kongsvinger deres første cupfinale i klubbens historie.

Trener Pimenta falt om i tårer og jubel da dommeren endelig blåste av kampen, og finalebilletten var sikret.

- Jeg er så stolt av guttene.. de har hatt tro på hver trening, de har trodd på kampenplanen og de har trodd de kan slå hvem som helst. Vi skal spille Kongsvingers første cupfinale, mot Rosenborg.. for en drøm, for en drøm! sa en tydelig rørt og utladet Luis Pimenta til NRK etter kampen.

For Strømsgodset og trener Tor Ole Skullerud var nok dette alt annet enn det de hadde planlagt.

- Det er en stor skuffelse, vi startet kampen bra men klarte ikke å skape nok sjanser. Vi manglet trøkk innenfor sekstenmeteren og slipper inn billige mål. Dette er tungt å svelge, sa Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til NRK etter kampen.

Finalen spilles på Ullevaal Stadion 20. november. Der venter Tippeliga-mester Rosenborg som kan fullføre en historisk «double-double».

Godset fører

Det var hjemmelaget på Marienlyst som virkelig tok styringen tidlig i den første omgangen og kjørte tidvis over gjestene fra Kongsvinger. Likevel slet de litt i de små detaljene mot slutten.

De fant vei igjennom Kongsvingers forsvarsmur, der flere spillere så ut til å slite med fotfeste på Marienlyst-matta, men klarte ikke å omsette sjansene de spilte seg til.

Spesielt Eirik Ulland Andersen var toneangivende for hjemmelaget og drev Kongsvinger til vanvidd innledningsvis. Han hjalp til med å sette opp både Marcus Pedersen etter 15 minutter og Martin Rønning Ovenstad etter 24 minutter.

Etter hvert som Godset slet jobbet bortelaget seg mer og mer inn i kampen. I det 30. minutt fikk Ørjan Røyrane sjansen inne i boksen, men hans skudd smalt innom Jakob Glesnes i Godset-forsvaret.

Kun minuttet etter var Glesnes involvert igjen da Johan Peter Vennberg fikk svingt inn et innlegg fra venstre. Glesnes' klarering gikk feil vei og lurte seg såvidt utenfor Godsets nærmeste hjørne.

Lagene utkjempet en hard batalje de siste minuttene i omgangen uten at hverken eller fikk hull på byllen. Dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 0-0.

- Jeg har gjort mye rart, men ikke dette!

For Kongsvingers del tok det dog litt lenger tid. Trener Luis Pimenta beordret nemlig guttene sine bort til supporterseksjonen for å applaudere de fremmøtte etter de første 45.

- Dette er det ikke ofte at vi ser! Jeg har sett mye rart i fotball, men det der tror jeg ikke jeg har sett før. Pimenta var så tidlig ute og viftet mot supporterne som var så fornøyde etter de første 45 minuttene, hyllet NRK-kommentator Christian Nilssen.

- Jeg har gjort mye rart, men ikke dette! sa en tydelig begeistret Tom Nordlie i NRK-boksen

Og man kan tro at stuntet gav en aldri så liten vitamininnsprøytning for Kongsvinger. For etter 54 minutter vippet Harald Holter ballen utsøkt igjennom til en Fredrik Pålerud.

Høyrebacken, som ikke har scoret et eneste mål i OBOS-ligaen denne sesongen, gjorde ingen feil da han lurte ballen mellom beina på Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Dermed kunne Kongsvinger feire kampens første scoring.

Strømsgodset nektet å gi seg og kun ti minutter etter så var Kristoffer Tokstad på farten. Han fikk muligheten to ganger, og blant Kongsvinger-forsvare og Strømsgodset-angripere hamret han ballen i mål. Dermed var det ny spenning i kampen.

Kriger ballen i mål

Kun minuttet etter var Adem Güven nær en drømmescoring for bortelaget. Ballen kom på halvspretten og kaptein fikk stjernetreff. Dessverre for Kongsvinger duppet ballen litt for sent og suste like over Bugge Pettersens mål.

Hjemmelaget la et voldsomt press på Kongsvinger og i det 70. minutt rullet de blåkledde opp et nydelig angrep langs venstre. Kun en misforståelse i Godset-angrepet gjorde at ikke det stod 2-1 til hjemmelaget.

Og der Godset ikke fikk ting til så var det gjestene fra Kongsvinger som viste seg effektive. Ballen ble lempet inn i boksen, og Ørjan Røyrane kranglet seg inn foran og fikk kneet sitt på ballen som rullet inn over linja. Med rundt 20 minutter igjen på klokka var det Kongsvinger som ledet på Marienlyst.

I det 81. minutt skulle nok Nana ha utlignet for Strømsgodset da han ruvet høyest på et innlegg. Dessverre for hjemmelaget suste avslutningen hans over mål.

Strømsgodset kjempet på med alt de hadde for å for utligningen, men det ville seg ikke. Pimentas menn fortsatte kjempingen til siste slutt, og tillot ikke hjemmelaget å komme tilbake inn i kampen.

Dermed kan Kongsvinger nå gjøre seg klare til sin første cupfinale. For Tor Ole Skullerud og hans menn blir det dermed ikke en retur til Ullevaal i år.