Edvald Boasson Hagen klatret fabelaktig opp til Det grønne fjellet i Oman. Nå er han en av de største favorittene til å ta hjem sammendraget i Tour of Oman.

LES MER:- Jeg hadde syra, for å si det sånn

Rudsbygdingen kjørte en helt fantastisk tempoetappe i fjor og slo selveste Fabian Cancellara. Sveitseren hadde dog så stor ledelse at Team Sky-rytteren ikke klarte å hente han.

Denne gangen er situasjonen snudd på hode, siden Edvald leder med minuttet på Cancellara foran den siste etappen. Dermed kan det hende lederen Robert Gesink og Thor Hushovds lagkamerat Christian Vande Velde blir vel så store konkurrenter.

- Den er fæl
Vande Velde, som ble fjerdemann i Tour de France i 2008, ser frem mot tempoen med en skrekkblandet fryd.

- Tempoen er fæl. Vi ser den hver dag da vi drar tilbake til hotellet etter hver etappe så du ender med å tenkte på den hele tiden, sier amerikaneren til cyclingnews.

Når han er i form kan 34-åringen fra Illinois kjøre fantastiske tempoetapper. I Tour de France 2008 ble han nummer tre og syv på de to individuelle tempoetappene. Det skal sies at han antageligvis var i sin livs form på dette tidspunktet.

ALT DU TRENGER TIL TOUR OF OMAN!

- Edvald er mannen å slå
Italieneren Marco Pinotti er tempospesialist med stor T. Med sin trettifemteplass i sammendraget har ikke Pinotti noen mulighet til å vinne rittet, men han tror han vet hvem som må slås om man skal gjøre nettopp det.

- I fjor kjørte Boasson Hagen fantastisk og slo Cancellara fordi det handlet like mye om klatring som tempokjøring. Jeg tror han er mannen å slå. Det finner vi ut på søndag, sier Pinotti.

Om noen kan slå Edvald, og om han kan hente Gesink får du vite på procycling.no .

HTML EMBED
HTML EMBED