BORUSSIA DORTMUND - RB LEIPZIG: 1-4

RB Leipzig sjokkerte Borussia Dortmund på Signal Iduna Park, og tok et solid grep om den viktige fjerdeplassen.

Det var knyttet usikkerhet til om Haaland ville starte kampen eller ikke, etter at han gikk av til pause med en blodig ankel i landskampen mot Armenia. Jærbuen endte opp med å starte kampen, men klarte ikke å prege den slik man ville håpet på.

Det gjorde derimot RB Leipzigs Konrad Laimer, som vartet opp med to mål og en sylfrekk målgivende pasning.

- Se på Konrad Laimer! Han ser ut som en blanding av Maradona og Zidane, ropte Viasports kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter Leipzigs tredje mål.

Brennhet Laimer

Etter en rolig start på kampen, så var det var RB Leipzig som tok det første stikket i storoppgjøret. Christopher Nkunku fant Konrad Laimer på løp inn bak forsvaret med en flott stikker, og østerrikeren chippet ballen iskaldt over Gregor Kobel og i mål.

Haaland fikk en kjempesjanse etter 27 minutter da han ble spilt i bakrom alene med keeper, men en god redning fra Péter Gulácsi hindret nordmannen fra å utligne.

To minutter senere var det nok en gang Laimer som var frempå for Leipzig, og skuddet hans fra like utenfor 16-meteren gikk via en Borussia Dortmund-fot og i mål.

Dortmund slet med å skape sjanser, og måtte gå til pause med 0-2 i sekken.

-Full kontroll

Vondt skulle bli til verre for Dortmund etter pausen. Haaland ble isolert på topp, og Dortmund klarte ikke å skape sjanser. Leipzig, derimot, var giftige når de fikk rom til å kontre i.

Etter 57 minutter fosset Leipzig i angrep, og Laimer endte nok en gang opp med ballen i beina innenfor Dortmunds 16-meter. I stedet for å sette inn hat-tricket sitt sitt, hælsparket han ballen til Nkunku bak seg, som enkelt kunne bredside inn 3-0.

- Det er aldeles glimrende angrepsspill de leverer nå, uttalte Sundet.

Dortmund forsøkte å kjempe seg inn i kampen igjen, men slet med å sette Leipzig-forsvaret på prøve.

Etter 84 minutter fikk Dortmund omsider trøstemålet sitt, da Donyell Malen headet Emra Cans innlegg i mål.

Kortvarig glede

Gleden skulle bli kortvarig for Dortmund-leiren.

Få minutter etter reduseringen fant Nkunku lagkamerat Dani Olmo alene utenfor 16-meteren, som vartet opp med en ordentlig praktscoring. Fra rundt 20 meter bøyde spanjolen ballen helt opp i det lengste hjørnet, utagbart for Kobel.

Resultatet gjør at Dortmund nå ligger ni poeng bak ligaleder Bayern München, noe som etter alle solemerker er for mye for å kunne ta de igjen på sesongens seks siste kamper.

RB Leipzig tok et viktig grep om den viktige fjerdeplassen, og ligger nå tre poeng foran Freiburg, som tapte 4-1 mot Bayern München tidligere på lørdagen.