Rosenborg har imponert offensivt den siste tiden, og en av de som har vist seg fram er stortalentet Emil Konradsen Ceide.

19-åringen har funnet formen den siste tiden, og har levert vanvittige 12 målpoeng på de siste tre kampene i Rosenborg-trøya. Det skal sies at motstanden har vært så som så, med Orkla i cupen (11-1), men kamper i Europa mot Domzale og FH Hafnarfjardar har gjort prestasjonen imponerende.

- Det Rosenborg har møtt har jo ikke vært av topp klasse, men Konradsen Ceide har levert på et høyt nivå. Nå begynner han endelig å gjøre det vi håpet på, nemlig å produsere poeng, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Joacim Jonsson til Nettavisen.

Se Rosenborgs kamp mot Domzale i Conference League tirsdag 20:00 eksklusivt på Direktesport

Potensiell landslagsspiller

Eliterserie-eksperten mener Rosenborg sitter på en diamant, og tror fort Ståle Solbakken og det norske landslaget vil ha god nytte for Ceide i framtiden.

- Han er så god, så han kommer til å gjøre det her mot bedre motstand også. Jeg har alltid sagt det hele tiden at man må gi den gutten tillit, for Emil Ceide er en kvalitetsspiller. Han har egenskaper og ferdigheter som er meget spennende, kanskje den mest spennende vi har i Eliteserien.

- Hvor lenge får man se han i norsk fotball?

- Det er jo poengplukkingen som har holdt han litt tilbake det siste året, men enkelte klubber kjøper jo potensial. Hvis han begynner å produsere mål og assist, så er han moden for større oppgaver og vil være verdt mye penger. Men jeg tror ikke det blir før om et års tid muligens, fortsetter Jonsson.

Les også: Sterkt kritisk til Arsenals «viktigste» mann: - Han har vært en gedigen skuffelse

Videre utelukker ikke svensken at det er en potensiell landslagsspiller man ser er i ferd med å slå ut i full blomst på Lerkendal.

- Ceide spiller i en posisjon som det absolutt er mulig å slå seg inn på et norsk A-landslag, og han har kvaliteter som Ståle Solbakken elsker. Det å være uforutsigbar og skape ubalanse i motstanderens forsvarsspill, så å ha en slik spiller på banen vil jeg tro er veldig interessant for Ståle. Men han må levere en god del mer på klubblaget før man snakker landslag, så vi skal ikke ta helt av enda.

Se Rosenborgs kamp mot Domzale i Conference League tirsdag 20:00 eksklusivt på Direktesport

- Så seg selv i speilet

Juli ble en god måned for Rosenborg, både på og utenfor banen, med rent bord i Europa Conference League og signeringene av Noah Jean Holm og Olaus Skarsem.

- De har byttet litt strategi, og har hentet to unge spillere i dette vinduet, så det er positivt. Man har nok sett seg litt i speilet, og lurt på hva man har holdt på med. Det er bare å se til Molde. deres største konkurrent rent økonomisk, og se hva de har gjort i det siste. De har vel fått sjokk over egne handlinger, og innsett at man må gjøre noe.

Kraftspissen Dino Islamovic var av mange tippet som toppscorer i årets Eliteserie, men har skuffet. Nå har derimot 27-åringen levert varene, og Jonsson har en god forklaring på nettopp det.

Se Rosenborgs kamp mot Domzale i Conference League tirsdag 20:00 eksklusivt på Direktesport

- Spillet fungerer, og da fungerer Islamovic også. Han er ingen spiller som kan gjøre ting på egenhånd, og er avhengig av å bli satt opp. Jeg hadde stor tro på at han skulle gjøre mye mål i år, men RBK har ikke fungert. Rosenborg fungerer bedre offensivt, og da gjør Islamovic det samme.

- Det har vært en positiv utvikling i Rosenborg, hva kan de håpe på denne sesongen?

- De må naturligvis gå for sølvet i Eliteserien, for Bodø/Glimt er absolutt innen rekkevidde og jeg regner de som favoritter. Molde derimot er det nok bare å droppe, men de har mye å spille for. Hovedfokuset nå blir jo å komme seg inn i Europa, for det er de helt avhengige av.