RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Kontoopplysninger fra Bet24 på avveie

Sist oppdatert:
Først 19 måneder etter hackingen advarer Bet24 kundene.

Oslo (ANB): Hackingen skal ifølge spillselskapet ha skjedd i desember 2009, men de ventet først til tirsdag før de opplyste kundene. Mange tusen nordmenn kan være rammet av datainnbruddet.

«Politiet har informert oss om at de har arrestert utenforstående personer som var i besittelse av uautoriserte kopier av kundeopplysninger knyttet til ulike selskaper, Bet24 inklusiv. Bet24 kundeinformasjonene ble stjålet fra Bet24 gjennom ulovlig elektronisk adgang i vår database.», skriver Bet24.

Selskapet sier at de ikke har noen opplysninger som tilsier at betalingskortopplysningene er blitt dekryptert, mens sikkerhetskoden til kortene (tre sifre) ikke er lagret i databasen til spillselskapet.

Mange opplysninger
For de som har registrert seg som kunde før 28. april 2009 kan hackere og andre være i besittelse av opplysninger som kundenavn, postadresse, fødselsdato, brukernavn, ID-nummer til Bet24, passord, saldoer, utløpstid på kortet, kunders krypterte betalingskortnummer og kodede betalingskorttyper og i noen tilfeller telefonnummer og IP-adresser.

Deler av informasjonen skal ha blitt brukt til å logge seg på enkelte Bet24-kontoer, kontoer hos tredjepart og personlige e-post-kontoer.

- Noen få kunder har varslet oss om uautorisert aktivitet på deres Bet24-kontoer og vi har betalt full erstatning for eventuelle økonomiske tap på disse kontoene, melder Bet24.

IT-ekspert Jan Kaastrup sier til DR at det er en alvorlig sak.

- Om man har en kobling av epost-adresse og kodeord kan man for eksempel få tilgangen til iTunes-kontoen, som har lagret konto-opplysninger om deg. Man kan få tilgang til e-post og kanskje til og med nettbank, sier han.

Går gjennom kontoer
Bet24 opplyser at de som har registrert seg mellom 28. april 2007 og 31. oktober 2009 er skadeomfanget mindre. Her er en liste med brukernes ID-nummer til Bet24-kontoer, Bet24-saldoer og parametere, kunders krypterte betalingskorttyper og nummer og kodede betalingskorttyper på avveie. Altså ingen personlige detaljert eller passord.

- Vi jobber tett sammen med politiet for å oppklare hvordan informasjonen ble stjålet, hvordan den har blitt brukt, og hvilke kunder som er berørt, melder Thomas Petersen, administrerende direktør.

Bet24 sier at de gjennom 2010 har oppgradert sikkerheten på serverne, og at de vil overvåke våre systemer og kundetransaksjoner konstant. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere