Gå til sidens hovedinnhold

Kontrabeskjed for Ødegaard og co.

Martin Ødegaard og de andre Real Sociedad-spillerne ser likevel ikke ut til å få starte med fellestreninger på klubbens treningsanlegg fra tirsdag.

Det skriver både Mundo Deportivo og lokalavisen El Diario Vasco.

Lørdag ble det kjent at Real-trener Imanol Alguacil hadde gitt spillerne beskjed om at han ville ha dem tilbake på treningsfeltet like etter påske. Men dette godtas tilsynelatende ikke av idrettsrådet CSD, som er et selvstyrende regjeringsorgan.

Senere søndag har det også blitt bekreftet fra Real Sociedad at de ikke kommer til å holde treningsfeltet (Zubieta) åpent for spillerne, etter diskusjoner internt i klubben.

- Etter samtaler med idrettsrådet (CSD), samt Real Sociedads ønske om å vedlikeholde og respektere det vårt samfunn trenger til enhver tid, så har vi kommet frem til at spillerne fortsetter sitt individuelle arbeid, slik de har gjort så langt, skriver La Real i sine pressemelding.

- Derfor skal spillerne fortsette sin treningshverdag fra sine hjemsteder, fortsetter klubben, som også avviser at det noen gang var påtenkt at spillerne skulle trene i grupper, men at man skulle gjøre treningsanlegget tilgjengelig for de som ønsket å være der.

LES OGSÅ: Spania er hardt rammet av koronaviruset. Nå kan Ødegaards klubb bli den første til å returnere til trening

Ifølge Mundo Deportivo har CSD ikke kommet med noen offisiell uttalelse i saken, men idrettsrådets presseansvarlige, Jose Luis Benayas, skriver følgende på Twitter om Real Sociedads planer om å returnere til treningsfeltet:

– Jeg anbefaler dere å lese bestemmelsen om unntakstilstand. Les hele, inkludert tilleggsbestemmelser.

Dette betyr at Ødegaard og lagkameratene ikke kan trene sammen, men Real Sociedad planlegger å la spillerne kunne trene individuelt på treningsfeltet. Det vil ikke være gruppeøvelser, ingen ball og inge trenere, og de enkelte spillerne vil være der på forskjellige tidspunkter, ifølge El Diario Vasco.

(©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto