*Nettavisen* Sport.

Kontroversiell seier for Bardal

Foto: Terje Bendiksby

Gregor Schlierenzauer fikk flest poeng, men ble disket.

15.01.12 17:48

Schlierenzauer lå på andreplass etter første omgang og hoppet dermed nest sist i finaleomgangen.

Nede på sletta sto Anders Bardal og ventet spent. Nordmannen landet på 183,5 meter og inntok ledelsen med sine 364,9 poeng, noe som var 6,7 poeng bedre enn polske Kamil Stoch.

Pallplassen var sikret, men to mann kunne frata ham seieren: Schlierenzauer og Daiko Ito fra Japan.

Schlierenzauer hadde imidlertid problemer med hoppdressen. Glidelåsen var ødelagt. Etter noen kaotiske minutter ble løsningen til østerrikerne å teipe den igjen. Dette er ulovlig, blant annet fordi det gir fordeler i svevet.

Schlierenzauer fløy og fløy og landet på 186-metersmerket. Han fikk 381,3 poeng og vant klart, trodde titusener av østerrikske tilskuere. Troen ble selvfølgelig sterkere av at Daiko Ito sviktet og landet på 171,5 meter, noe som plasserte ham bak Bardal.

Beskjeden kom imidlertid veldig raskt: Schlierenzauer ble disket. Anders Bardal tok dermed sin andre verdenscupseier for sesongen og den tredje i karrieren.

- Reglene er klare på at dressen må være lukket. Jeg har vært med på renn hvor folk har kommet med ødelagt glidlås og da får man enkelt og greit ikke hoppe, sier den tidligere landslagshopperen Jon Aaraas til Nettavisen.

- Det var synd for Ito sin del, som kom etter at de brukte så lang tid på å sende Schlierenzauer utfor, legger han til.

Han følte ikke at det var en seier med bismak.

- Nei, det vil jeg egentlig ikke si. Utstyret skal være i orden, og det var det ikke. Om det hadde mye å si, vet jeg ikke. Dressen hans åpnet seg opp, og han fikk ekstra med luft. Kanskje ble det flere meter på ham, så jeg synes avgjørelsen var fair, sa Bardal til NTB.

Rune velta endte på ellevteplass, Johan Remen Evensen på tolvteplass og Vegard Haukø Sklett på 15,-plass. Kenneth Gangnes ble nummer 21 og Atle Pedersen Rønsen nummer 25.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag