RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Kopierte Kristoff

Sist oppdatert:
- Det er veldig morsomt å matche hans resultater, innrømmer stortalentet.

2006: Alexander Kristoff vinner Norgescupen i sitt første år som senior, mens han sykler for det danske laget Glud & Marstrand-Horsens.

2011: Fem år senere kopierer Sven Erik Bystrøm klubbkamerat Kristoff, når han på overlegent vis vinner Norgescupen, etter å ha blitt nummer 13 i det avsluttende rittet i Bergen.

- Jeg var litt nervøs da vi gikk inn i den siste bakken, for da hadde Vegard Breen kommet seg med i et brudd, mens det ikke var sikkert at jeg kom topp 10. Men da jeg hentet ham inn oppe i bakken visste jeg at seieren var min, forteller stortalentet til procycling.no.

Herlig revansje
Dermed var et av årets store mål sikret for Stavanger-syklisten, som blant annet har representert Norge i U23-VM i år.

Les også:- Småpinlig av de fire store

Der imponerte han med aktiv og god kjøring. Seieren i Norgescup-sammendraget var en deilig revansje for rytteren som i høst har kjørt stagiaire for Øster Hus-Ridley.

- Som junior ble jeg nummer to og tre i Norgescupen, så å vinne den nå føles utrolig herlig.

Bystrøm var fult klar over at det var treningskamerat Kristoff som var den siste som klarte bragden det er å vinne den nest gjeveste nasjonale konkurransen (bak NM) i sitt første år som senior.

Den spurtsterke rytteren brukte fire år som senior før han fikk oppfylt proffdrømmen i BMC.

- Alex er jo den rytteren i klubben som har nådd lengst. Det er han som har klart å gå gradene fullt ut, så at jeg klarer å matche hans resultater er veldig positivt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klar til å gå opp et nivå
At sykkelmiljøet i Stavanger og Rogaland generelt er unikt er ingen hemmelighet. Juniorer og seniorer matcher hverandre på trening, noe som gjør at talentene produseres på løpende bånd.

I tillegg til Bystrøms seier, vant Stavanger også juniorklassen gjennom Tormod Hausken Jacobsen.

Men selv om det drives fantastisk bra på klubbnivå er det hvordan en rytter takler tilværelsen på et kontinentallag som bestemmer hvor langt han kommer.

- Neste år er målet å gjøre det bra i NM og i internasjonale ritt. Det er der man må vise seg frem om man skal bli proff. Hva man gjør nasjonalt betyr ikke så mye sånn sett, påpeker Bystrøm.

Les også: - Jeg trente aldri for å bli en god junior

Derfor passer det perfekt at Øster Hus-Ridley lot Stavanger-talentet få prøve seg som stagiaire denne høstsesongen.

- Det har vært bra for utviklingen min, og gjort at jeg har fått smake litt på nivået, forteller Bystrøm, som ikke har blitt skremt av det han har opplevd.

Og det burde passe bra for rytteren som foreløpig ser ut til å følge i Kristoffs fotspor. Neste år blir det etter alle solemerker et helt år i det rogalandsbaserte Øster Hus-Ridley-laget.

PS: Alexander Kristoff ble norsk mester allerede i sitt andre år som senior, så da vet dere hvem dere skal sette pengene på i neste års mesterskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere