RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koren: - Norge var aldri aktuelt

Sist oppdatert:
WBA-klare Robert Koren innrømmer at Norge aldri var noe aktuelt alternativ.

Robert Koren har aldri lagt skjul på sitt ønske om å spille i en større liga enn den norske, og torsdag gikk drømmen i oppfyllelse. Det gamle storlaget West Bromwich Albion, med storheter som Laurie Cunnigham, Bryan Robson og Cyrille Regis som de mest navngjetne i en lang og tradisjonsrik fotballhistorie, er neste stopp for midtbaneeleganten.

Fornøyd
Han føler ikke at valget er noen nedtur.

- Jeg er meget fornøyd, og er kommet til en stor klubb, sier Koren til Nettavisen.

- Men engelsk Championship er ikke helt det samme som Primera Division, som du drømte om?

- Jeg føler at jeg er blitt litt misforstått der. Jeg sa at jeg syntes spansk fotball var veldig flott å se på, men at jeg var åpen for spill i de største ligaene i Europa, understreker Koren.

Og han er ikke sikker på om at han er kommet til noe dårligere nivå enn det det er i Spania.

- Det er vanskelig å si hvem som er best av de to ligaene, mener Koren, og sier han anser ligaene i de to landene som like sterke.

- Måtte ta et skritt videre
Og mens Spania og England alltid var høyt oppe på Korens prioriteringsliste, gjentar Koren det han sa til Nettavisen i desember:

- Det var mange klubber som var interesserte i meg, men Norge var aldri aktuelt.

- Etter mine tre år der, spesielt de to siste, så trengte jeg å ta et skritt videre, sier 26-åringen.

Skrittet videre gikk til West Bromwich, som han hadde samtaler med de to siste ukene. WBA er for tiden ikke er i den engelske toppserien, men håpet er å være tilbake i Premier League om et halvår. Akkurat nå befinner Midlands-laget seg på femteplass i Championship, men Koren har satt seg større mål for laget enn som så.

- De gikk på en skikkelig smell mot bunnlaget på mandag (tap 1-3 for Southend, red. anm.), men er fortsatt i play offen. Målet er likevel å bli blant de to beste, og klare direkte opprykk i løpet av våren, bedyrer sloveneren, som har sett WBAs kamper på TV.

Kan debutere mot Flo
Torsdag deltok Koren på trening med sine nye lagkamerater for første gang, og han likte hva han så. Men skremt ble han ikke.

- Klubben har mange gode spillere, men jeg har tro på mine egne ferdigheter, og mener selvsagt at jeg kan gå inn på laget og lykkes.

Debuten kan komme allerede førstkommende helg, hvis han får spille når WBA møter Leeds i en tøff batalje i FA-cupen på The Hawthorns.

- Det kan hende jeg møter min gamle lagkompis Gylfi Einarsson i den kampen. Det hadde vært moro, sier Koren, tydelig tent på nye utfordringer i en ny liga.

PS. Gylfi Einarsson har bare tre minutter med spilletid for Leeds denne sesongen, og har ikke vært på benken de siste Leeds-kampene. Han er neppe veldig aktuell for lørdagens cupkamp. Mer aktuell er nok Leeds siste nyanskaffelse, Tore André Flo, som imponerte på sin første Leeds-trening. Det kan du lese mer om her .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere