Koren drømmer om Spania

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg vil gjøre ham til Norges beste midtbanespiller, sier Uwe Rösler. - Jeg vil spille i Spania, sier midtbanejuvelen Robert Koren.

09.05.05 00:02

LILLESTRØM – HAM-KAM 1-0: «Robert Koren er suveren», sang Kanari-fansen, og hadde all mulig grunn til å hylle sin slovenske landslagsspiller. Det 24-årige midtbaneesset var høyt og lavt, fikk en målgivende og var bare millimeter fra å score.

På en dag hvor Lillestrøms trenerteam helst ville trekke frem det kollektive innrømmer man at man sentralt på midtbanen har en diamant hvor slipeprosessen for lengst har startet.

Strålende utvikling
- Fortsetter han slik, vil det utvilsomt være en rekke klubber som fatter interesse for ham, sier assistenttrener Gunnar Halle.

- Robert (Koren) har hatt en strålende utvikling, og har virkelig fått vist seg frem de siste kampene. Han har alltid vært veldig god offensivt, men nå tar han også større og større ansvar defensivt, skryter den gamle Leeds-proffen.

Det fikk Ham-Kam merke til gangs. Fjorårets overraskelse i toppdivisjonen kom til Åråsen med ambisjoner om poeng men var knapt over midtbanen før sidebyttet. De hvitkledde ble kriget fullstendig i senk av en meget sterk LSK-midtbane, anført av en slovensk landslagsspiller i perleslag.

- Jeg har vært skadefri i sesongoppkjøringa, og er blitt veldig selvsikker nå, sier Koren til TV2 Nettavisen.

- Uwe (Rösler) kjenner mine sterke sider, og lar meg få utnytte dem.

Skal bli best i landet
Og det har Lillestrøm-treneren tenkt å gjøre. Til gangs.

- Robert Koren er ennå ung, men meget talentfull. Han kan ennå bli ti til tyve prosent bedre, spesielt på det defensive kan han utvikle seg mer, men fortsetter utviklingen hans er det fullt realistisk at det skjer.

Og Lillestrøm-sjefen er klar i sitt mål:

- Jeg vil gjøre ham til den beste midtbanespilleren i Norge!

Koren har kontrakt ut 2006-sesongen og trives godt i Lillestrøm, hvor han har en høy stjerne hos fansen. Men han vil ikke forsikre om at han blir på Romerike for evig tid.

- Drømmen har alltid vært å spille i Spania, først og fremst fordi der får man mer tid til å holde mer på ballen, noe som passer mitt tekniske spill godt. Jeg trives godt i Norge hvor jeg har fått tillit og kan gå mye med ballen og gjøre uventede ting.

Akkurat som å se Brasil
Søndagens mest uventede ting var det nok likevel Kasey Wehrman som gjorde. Omringet av et halvt dusin Kamma-spillere spilte australieren Robert Koren fri på venstrekanten med en utrolig manøver. «Det var noe brasiliansk over den der» hevdet Uwe Rösler, som kunne nyte øyeblikket noen sekunder til, da Korens innlegg fant en umarkert Arild Sundgot som enkelt noterte seg for sin første nettkjenning på Åråsen denne sesongen.

- Utrolig deilig, man begynner selvfølgelig å bli litt urolig når det er lenge mellom scoringene, innrømmer fjorårets toppscorer for LSK etter hans første scoring på hjemmebane siden 23. august.

- Litt flaks hadde jeg vel i og med at jeg bare satte breisida til før jeg så ballen sprette over Eddie Gustafsson, men så lenge jeg treffer mål er det alltid en sjanse for at den går inn, sier Sundgot etter sin andre scoring på tre dager.

Oppgitt Solbakken
Mens Lillestrøm hadde både flaks og dyktighet var det få ting som stemte for bortelaget Ham-Kam. Trener Ståle Solbakken var meget frustrert over tapet og den særdeles slette innsatsen i førsteomgangen, og mener noe av problemet ligger i det mentale.

- Spillerne kommer til kampen nærmest uten å ha med seg hodene. Dessuten gjør vi helt elementære feil og flere av Lillestrøm-sjansene er det vi som skaper for dem.

Noen snakk om «den vanskelige andresesongen» vil han imidlertid ikke høre.

- Hjemme så leverer vi varene, og på Briskeby har vi spilt langt bedre enn hva vi gjorde i fjor. Men på bortebane har vi vært langt under pari, og bare en av de seks omgangene vi har spilt kan få godkjent – førsteomgangen mot Bodø/Glimt, sukker en oppgitt Kam-Kam-trener.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.