Gå til sidens hovedinnhold

Koronamarerittet over for Løwstrøm Nyenget

Den norske landslagsløperen har vært innelåst i isolasjon på et hotellrom i Italia, men får nå lov til å reise hjem til Norge.

Etter over to uker i isolasjon i Italia testet den norske langrennsløperen Martin Løwstrøm Nyenget endelig negativt for Covid-19.

Nå er nordmannen på vei hjem til Norge, bekrefter Norges Skiforbund tirsdag formiddag.

- Nå blir det fint å komme hjem til uteaktivitet, sier en lettet Nyenget i en uttalelse.

Les også: Løwstrøm Nyenget testet positivt på korona

Drama i den norske leiren

Det var 30. august, kun noen dager etter ankomst i Italia, at Løwstrøm Nyenget testet positivt for koronaviruset under høydesamlingen til det norske langrennslandslaget.

Nordmannen hadde sovet dårlig og meldte fra til ledelsen om at han burde stå over neste treningsøkt. Samtidig ble det også valgt å teste ham for Covid-19, noe som slo ut i en positiv test.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum fortalte nylig Nettavisen at den positive prøven kom som et sjokk på troppen.

- Vi har vært veldig forsiktige på alle reiser, så det var et sjokk at han testet positivt, sa landslagstreneren til Nettavisen forrige uke.

Landslagskolleger som Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar fortalte at de slet med søvnen i dagene som fulgte fordi de var engstelige for at de selv også var smittet, men ingen flere i troppen har testet positivt under høydesamlingen.

Les også: Åpner opp om dramaet i den norske langrennsleiren

Risikerte tre uker i isolasjon

Mens resten av troppen etter hvert flyttet seg fra Livigno til Lavazè i Nord-Italia, måtte Løwstrøm Nyenget bli værende i Livigno.

Selv om han skal ha kommet raskt over de typiske koronasymptomene fortsatte han å levere positive koronaprøver.

Ifølge italienske regler måtte nordmannen i utgangspunktet tilbringe 3 uker i isolasjon på hotellrommet sitt dersom han ikke leverte en negativ test.

Etter to uker kom imidlertid gladbeskjeden om at landslagsløperen testet negativt og han er nå på vei til Norge igjen der han kan fortsette på forberedelsene til en viktig OL-sesong.