Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmittet Kilde: - Skremmende

Aleksander Aamodt Kilde (28) er på vei tilbake etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Nå åpner den norske alpinisten opp om den skremmende opplevelsen.

Kilde testet positivt for Covid-19 i slutten av oktober - en erfaring han gjerne skulle vært foruten.

Han forteller til Nettavisen at han ikke trodde testen var riktig da han fikk beskjeden, men etter noen dager mistet han smak- og luktesansen, samtidig som han ble slapp og hadde muskelsmerter.

- Det er det som gjør det så skummelt. Det er mange som går rundt med smitte uten å vite det og så får de symptomer når det først er for sent. Da sprer det seg, sier Kilde til Nettavisen.

- Jeg ble veldig overrasket og litt skremt da jeg klarte å få det selv. Jeg har tatt forholdsregler og fulgt landslagets rutiner. Nå er jeg den eneste av oss som har fått det. Jeg er veldig overrasket, forteller den norske alpinisten.

Friskmeldes

Etter en periode i isolasjon kan Kilde nå snart begynne å trene igjen.

- Jeg friskmeldes onsdag, sier 28-åringen.

Det til tross for at han trolig fortsatt har viruset i kroppen.

- Viruset kommer til å være i kroppen en stund, men det vil ikke være aktivt. Så hvis jeg tar en test nå så vil den være positiv. Nå har jeg vært isolert i tolv dager og dette er tredje dagen uten symptomer. Jeg friskmeldes i morgen og da skal det være trygt, sier Kilde til Nettavisen.

Han er imidlertid veldig klar på at han skal starte med rolig trening ettersom han er usikker på hvordan kroppen vil reagere fremover.

- Jeg merker at kroppen har vært veldig redusert. Jeg har vært sliten og sovet mye. Jeg har prøvd å få i meg nok næring. Det har vært vanskelig siden jeg ikke har smakt noe av det jeg har spist. Jeg har bare prøvd å trykke i meg det som er sunnest siden det ikke smaker noe. Det har vært litt spesielt og veldig rart, men nå er jeg klar på å komme meg ut igjen og kjenne på frisk luft. Jeg klarer meg ikke uten det, sier 28-åringen.

Les også: Denne skal avsløre juksemakerne. Kan også komme på norske treningssentre

Smittet etter verdenscupåpningen

Det var etter verdenscupåpningen i Sölden i Østerrike at Kilde fikk påvist smitte.

På vei hjem var han også innom Sveits i forbindelse med et sponsoroppdrag og da han kom hjem til Norge 21. oktober ble han rutinemessig testet.

Den påfølgende søndagen sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding der de bekreftet at Aamodt Kilde hadde testet positivt for koronaviruset.

Han er usikker på hvor og hvordan han ble smittet.

- Det er vanskelig å si hvor jeg har fått det, sier Kilde.

- Alle jeg har vært i kontakt med har testet negativt. Så det ser ut som jeg har fått det på vei hjem, men det er det som er så vanskelig med det viruset her. Man vet ikke hvor det kommer fra, hvordan man får det og hvor store konsekvenser det har, forteller alpinisten.

- Skremmende

Kilde har ikke hatt noen alvorlige symptomer, men forteller at han har opplever det som «skremmende».

13. november er det parallelslalåm i østerrikske Lech/Zürs og deretter følger slalåmrenn i finske Levi 21. og 22. november, og 5. og 6. desember er det super-G-renn i sveitiske St. Moritz.

Den norske alpinisten kommer foreløpig til å starte med trening og så se hvordan det går fremover.

- Jeg har tett dialog med landslagslegen og kommunelegen. Planen er å ta steg for steg. Jeg vet ikke hvordan kroppen vil reagere når jeg kommer i gang igjen. Jeg kommer til å ta det rolig de første dagene fordi jeg har hørt det kan gå utover lunger og det meste som har med fysisk utmattelse å gjøre. Jeg kommer til å begynne forsiktig og så ta det derfra, forklarer Kilde.

Vant verdenscupen

28-åringen er regnet som én av Norges aller beste alpinister og han vant verdenscupen sammenlagt i 2020-sesongen.

Siden 2016 har han hele 18 pallplasser i verdenscupsammenheng. De fleste av dem har kommet i super-G og utfor.

Les også: De beste sportsdokumentarene: Tjente millioner. Så kom anklagene (+)

Under verdenscupåpningen i Østerrike kjørte Aamodt Kilde ut i første omgang med startnummer tre. Han forsvant ut av løypa etter en lovende åpning med bestetid på første passeringspunkt og var ute av konkurransen.

Les også: Johaug er ikke i tvil etter å ha sett Bjørgen på trening

Rennet i Østerrike ble for øvrig vunnet av en annen nordmann, unggutten Lucas Braathen, som med det tok sin første verdenscupseier.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken