RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korrupsjons-dommen faller i dag

Sist oppdatert:
Mandag presenterer Lord Stevens sin konklusjon i korrupsjonsskandalen som ryster engelsk fotball.

Stevens har hatt ansvaret for dette i seks måneder nå, og han har etterforsket 362 overganger som fant sted mellom 1. januar 2004 og 31. januar 2006.

Det er tidligere blitt hevdet at 60 av 362 overganger trenger videre etterforskning.

Det er ikke ventet at Stevens navngir klubbene som er involvert, men at han isteden vil komme med anbefalinger i forhold til selve overgangssystemet. Det er også ventet at Lord Stevens vil be Premier League om mer tid til å etterforske de 60 overgangene som har spørsmålstegn knyttet til seg.

Stevens-etterforskningen ble igangsatt av Premier Leagues styreformann Richard Scudamore, etter at anklager om korrupsjon ble fremsatt tidligere i 2006. Lutons manager Mike Newell var en av dem som gikk ut og sa at han var blitt tilbudt penger under bordet i forbindelse med en overgang.

Scudamore nekter imidlertid for at han ba Lord Stevens om å etterforske saken på bakgrunn av Newells kommentarer, eller at Sven-Göran Erikssons uttalelser om at tre ikke navngitte klubber i Premier League var gjennomsyret av korrupsjon, var det som gjorde utslaget.

Ifølge Premier League ble initiativet tatt for å finne ut hvor pengene i forbindelse med spilleroverganger forsvant hen – til klubbene, spillerne eller agentene – og om det ble utbetalt ulovlige beløp til den ene eller den andre.

Saken fikk fornyet oppmerksomhet da BBC i forrige måned kjørte sin Panorama-dokumentar oppimot korrupsjon. Lord Stevens presenterer sine funn i ettermiddag.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere