Korrupte FIFA-topper utestengt

Foto: Reuters/Scanpix

Men tildelingen av VM i 2018 og 2022 går som planlagt.

18.11.10 12:56

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har de siste dagene vært i møter for å undersøke anklagene om korrupsjon i FIFA.

Ifølge internasjonale medier skal flere styremedlemmer i organisasjonen ha mottatt betalinger i forbindelse med tildelingen av VM-sluttspillene i 2018 og 2022. Torsdag ble det klar at Amos Adamu fra Nigeria og Reynald Temarii fra Tahiti vil bli utestengt fra alle fotballaktiviteter i henholdsvis tre og ett år.

Det melder BBC.

De to har også blitt bøtelagt, men nekter all skyld.

Allerede den 2. desember skal det avgjøres hvor mesterskapene i 2018 og 2022 skal spilles. Adamu og Temarii var allerede før torsdagens avgjørelse utestengt fra FIFA-styret i 20 dager på grunn av granskningen av korrupsjonsanklagene mot FIFA.

Det at de to nå er utestengt vil trolig bety at kun 22 av 24 medlemmer vil avgi sin stemme når VM-landene skal avgjøres.

Grunnen til at Adamu og Temarii skal ha blitt utestengt er de var villig til å selge sine stemmer mot betaling. Det var den engelske avisen The Sunday Times som avsløret dette, da journalister utga seg for å være forretningsmenn fra USA.

Granskingen ledes av Claudio Sulse, og komiteen har også undersøkt om søkerne har samarbeidet, uten å finne bevis.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag