Daniele Bennatis debutsesong i Leopard Trek var preget av mangel på seire frem til tirsdagens etappe av Circuit de la Sarthe. Den 30 år gamle italieneren dro til laget fra Luxemburg for å få karrieren på rett kjøl.

Bennati var lenge en seiersgarantist i de store løpene. Men i sine to siste sesonger i Liquigas gikk ikke alt som planlagt. De store triumfene uteble, dermed valgte han å reise til nyoppstartede Leopard Trek for å komme tilbake på vinnersporet.

Fem pallplasseringer under etapperittene i Qatar og Oman var inspirerende. Men sprintere teller ikke pallplasseringer, det er seire som betyr noe.

- Å vinne ble nesten en besettelse for meg. Men å vinne for enhver pris er ikke bra, en sprinter må være rolig for å vinne, sier Bennati til cyclingnews.

Andreplassen i Gent-Wevelgem markerte italienerens femte for året. Selv mener han at han kunne vunnet rittet om han ikke hadde blitt hindret av en vinglete Sky-rytter.

- Tom Boonen var ikke sterke enn meg den dagen, men jeg mistet hjulet hans da Ian Stannard byttet bane. Det var synd, for jeg kunne vunnet, mener han.

Tirsdagens etappe av Circuit de la Sarthe ble altså et lite gjennombrudd for rutinerte Bennati. Årets første seier var i boks.

- Jeg håper denne seieren blir den første på en lang liste, uttalte han etter rittet.

Slik skulle det ikke gå. Etappen etter var Bennati tilbake på det gamle sporet. Han ble andremann, bak Michel Kreder fra Garmin-Cervélo.

- Jeg kan spurte, men forventet ikke at min første seier i en massespurt, sier Michel.

Bennati ser frem til Italia rundt, som er hans neste store mål.

- Vi bestemte oss for å droppe Flandern rundt og Paris-Roubaix for å få en god oppkjøring til Giro d'Italia, som er mitt største mål, forteller Bennati.

For Bennatis del får vi håpe han kommer tilbake på vinnersporet før den tid. Han vant tre etapper og poengtrøya i rittet i 2008.