Gå til sidens hovedinnhold

- Kos deg med kjæresten, Per

Ørjan Berg (37) råder Per Ciljan Skjelbred (18) til å tenke på alt annet enn fotball de nærmeste ukene.

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Natt til torsdag ble Skjelbred operert for beinbruddene han pådro seg i kampen mot Olympiacos. Nå venter en lang periode med opptrening. Men først må skaden leges.

Etter utallige skader vet veteranen Ørjan Berg bedre enn de fleste hva Lille-Per har i ventet. Og rådet til den 19 år yngre midtbanekollegaen er enkelt.

- Nå må Per bare slappe helt av. Han må leie seg noen filmer, få kjæresten på besøk og bare kose seg, sier Berg.

- Må være tålmodig
Spillet med lærkula er det siste Norges ferskeste fotballyndlig bør tenke på de kommende ukene.

- Jeg kjenner Per godt, og han er en type som kommer til å takle dette veldig bra. Men det er viktig at han ikke begynner å se for langt frem. Han må ikke tenke på det som skal skje i mai nå. For det kan ta lang tid, dette her. Per må bare være tålmodig.

Ørjan Berg legger ikke skjul på at den voldsomme oppturen Skjelbred har hatt i høst gjør nedturen ekstra tung.

- Nå går han glipp av en A-landslagssamling. Men han er bare 18 år og kommer garantert til å ta nye sjanser.

Refser dommerstanden
Dagen etter at Per Ciljan Skjelbred ble kvestet av Olympiacos-spilleren Ieroklis Stoltidis, er Berg aller mest oppgitt over dommeren. For ikke å si dommerstanden generelt.

- Det var en skikkelig grisetakling. At det gikk ut over Per, tror jeg var tilfeldig. Problemet er at det er altfor mange taklinger av den typen i fotball. Men det er sjelden konsekvensene er så store, og det er først da det blir satt fokus på problemet. Etter min mening er dommerne altfor lite flinke til å slå ned på stygt spill. Taklingen av Per var et soleklart rødt kort, fastslår Berg, og legger til:

- Det deles jo ut røde kort i øst og vest for bagateller og tulleting. Men taklinger med strake bein og knottene frem slås det nesten aldri ned på.

Stresser ikke
Selv er Ørjan Berg fortsatt på skadelista. Torsdag opplyste det medisinske apparatet i Rosenborg at 37-åringen sannsynligvis er tilbake for fullt når Rosenborg reiser til Gran Canaria på treningsleir i januar.

Men Ørjan stresser ikke.

- Januar er jo en lang måned, 31 dager, så det kan hende jeg blir klar. Men jeg har sluttet å ta noen ting for gitt, smiler han.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken